eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Nyitókép: Facebook / Harangozó Tamás

Újabb visszalépéseket jelentettek be

Szombaton 11 órakor járt le a visszalépések bejelentési határideje, és az utolsó pillanatban is történtek megállapodások. Országos paktumot nem kötöttek.

Az egyik szimbolikus körzetben, Szekszárdon (Tolna megye 1-es számú választókerületében) az MSZP-s Haranagozó Tamás visszalépett az LMP társelnöke, Hadházy Ákos javára.

Óbudán az LMP-s Ábrahám Júlia visszalépett Szabó Tímea, az MSZP-Párbeszéd jelöltje javára.

Miskolc 2-es választókerületében Varga László (MSZP-P) javára mondott le az indulásról az LMP-s jelölt, Doszpoly Botond.

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a délutáni sajtótájékoztatóján megerősítette a fenti visszalépések hírét. "Az általános megállapodás nem jött létre, de volt néhány jelölt, aki fontosabbnak érezte a kormányváltást, ezért visszalépett", "az LMP miskolci és óbudai jelöltje visszalépett, az MSZP pedig a szekszárdi jelöltjét léptette vissza".

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×