eur:
391.3
usd:
365.54
bux:
0
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
London, 2018. március 27.Az olasz Ciro Immobile (b) és az angol John Stones az Anglia - Olaszország barátságos labdarúgó-mérkőzés kezdetén Londonban 2018. március 27-én. (MTI/AP/Alastair Grant)
Nyitókép: Alastair Grant

Vb-felkészülés: az észak-afrikaiak olyanok, mint a brazilok

A nyári labdarúgó-világbajnokság harmincegy résztvevője két mérkőzést játszott az elmúlt öt napban. Két győzelmet csupán Brazília, Marokkó, Peru, Svájc, Tunézia és Uruguay szerzett. A belgák egyből egyet nyertek.

ANGLIA: A „háromoroszlánosok” pénteken 1-0-ra nyertek Hollandiában az Oranje ellen, majd kedden a hajrában kapott gól miatt, csak 1-1-re végeztek az olaszokkal. Gareth Southgate nehezményezte, hogy az olasz a videobíró segítségével kaptak büntetőt a hajrában, de megadható tizenegyes volt. Jamie Vardy és Jesse Lingaad szerzett ugyan egy-egy gólt – Harry Kane-re nagy szükség lenne.

AUSZTRÁLIA: A júniusban a világbajnoki felkészülését majd a magyarok ellen, Budapesten záró válogatott pénteken súlyos vereséget szenvedett Oslóban, a norvégoktól (1-4). Kedd este a londoni Craven Cottage-en a kolumbiai válogatott ellen 0-0-s döntetlenre végzett. A holland kapitány, Bert van Marwijk öt helyen változtatott, érdekes, hogy az oslói súlyos vereség ellenére a védelem szinte egyben maradt.

ARGENTÍNA: Jorge Sampaoli válogatottja pénteken 2-0-ra nyert az olaszok ellen Manchesterben, majd 6-1-re kikapott a spanyoloktól Madridban. Lionel Messi (valamint Sergio Agüero és Paulo Dybala) egyik mérkőzésen sem játszott. Javier Mascherano Madridban igen, beállította Javier Zanetti szereplési rekordját.

BELGIUM: A vörös ördögök kedd este Szaúd-Arábia együttesét fogadták Brüsszelben, 4-0-ra nyertek. Romelu Lukaku két gólt szerzett az első félidőben, majd adott egy gólpasszt Kevin De Bruynének a másodikban. De Bruyne két gólpasszal tűnt ki a találata mellett, a negyedik gólt Batshuayi lőtte. Mignolet védett, Roberto Martínez hat mezőnyjátékosát, köztük minden csatárát lecserélte. Nagyon gazdag a keret, de a kapitány avatott újoncot is, Anthony Limbombe, az FC Bruges támadó középpályása személyében.

BRAZÍLIA: Tite válogatottja pénteken Moszkvában 3-0-ra verte a rendező országot, majd kedden 1-0-ra nyert Berlinben a németek ellen. Neymar nélkül az Alisson – Dani Alves, Thiago Silva, Miranda, Marcelo – Casemiro, Fernandinho – Willian, Coutinho, Paulinho – Gabriel Jesus tizenegy tűnik a vb-re tervezettnek, de ha a PSG csillaga felépül, neki helye lesz a csapatban.

COSTA RICA: A közép-amerikai válogatott pénteken 1-0-ra nyert Glasgow-ban a skótok ellen, majd kedden, a franciaországi Nizzában 1-0-ra kikapott a tunéziaiaktól.

DÁNIA: A csapat csütörtökön és kedden is otthon vívott, két meglehetősen unalmas mérkőzést. A vb-résztvevő Panamát 1-0-ra legyőzte, a tornáról lemaradó chileiek ellen gól nélküli döntetlent játszott. A norvég kapitány, Age Hareide azt biztosan konstatálhatta, hogy a védelme rendben van.

EGYIPTOM: A „fáraók” pénteken, Svájcban a 90. percben még vezettek a portugálok ellen Salah góljával, de aztán kikaptak 2-1-re. Kedden, ugyancsak Zürichben, nem szereztek gólt, 1-0-ra kikaptak a magyarok Nemzetek Ligája ellenfelétől, a görögöktől.

FRANCIAORSZÁG: Didier Deschamps együttese pénteken elrontotta a kolumbiaiak ellen Saint-Denis-ben elrontotta a hajrát, ki is kapott 3-2-re, de kedden javított Szentpéterváron, az oroszokat 3-1-re legyőzve. A két gólt szerző Kylian Mbappé eddigi legjobb meccsét játszotta a válogatottban. A „kékeknek” is nagyon gazdag a kerete, csak Lloris, Umtiti, Mbappé és Kanté kezdett mindkét találkozón.

HORVÁTORSZÁG: A déli szomszéd szombaton az Egyesült Államokban 2-0-ra kikapott a peruiaktól, majd szerda hajnalban javított, Ivan Rakitic tizenegyes-góljával Texasban 1-0-ra megverte a mexikóiakat.

IRÁN: Két észak-afrikai válogatott ellen játszott, pénteken kikapott 1-0-ra Tunéziában, majd kedden Grazban 2-1-re megverte az algériaiakat.

IZLAND: Nagyon rosszul sikerült az amerikai túra, a csapat szombaton Kaliforniában kikapott 3-0-ra a mexikóiaktól, majd szerda hajnalban 3-1-es vereséget szenvedett New Jerseyben a peruiaktól.

JAPÁN: Az ázsiai válogatott a múlt héten 1-1-re végzett Belgiumban Mali válogatottjával, majd ugyancsak Liege-ben, 2-1-re kikapott az ukránoktól.

KOREAI KÖZTÁRSASÁG: Szombaton és kedden is veszített. Előbb 2-1-re kikapott az északírektől, majd 3-2-re a lengyelektől. Belfastban a 86. percben még döntetlenre állt, Wróclawban a 85. és a 87. percben szerzett góllal egyenlített 0-2-ről, de a 92. percben még kapott egyet.

KOLUMBIA: A franciák elleni, a hajrában elért, bravúros, 3-2-es párizsi győzelem után négy nappal, kedden, a kolumbiaiak Londonban 0-0-ra végeztek az ausztrálokkal.

LENGYELORSZÁG: A pénteki, nigériaiaktól elszenvedett vereség után kedden 3-2-re megverte a dél-koreaiakat. A 92. percben szerzett góllal.

MAROKKÓ: Nagyon jól sikerült a legutóbbi két találkozója, pénteken, Torinóban, 2-1-re megverte a szerbeket, majd kedden, immár otthon, Casablancában, 2-0-ra győzött az üzbégek ellen.

MEXIKÓ: Az izlandiak 3-0-s legyőzése után négy nappal 1-0-ra kikapott a válogatott a horvátoktól. A 180 perc alatt nem kapott akciógólt. A három gólból kettőt Miguel Arturo Layún, a Sevilla csatára ért el.

NÉMETORSZÁG: Joachim Löw válogatottja pénteken 1-1-et játszott a spanyolokkal Düsseldorfban, majd Berlinben, több kulcsjátékosa nélkül, 1-0-ra kikapott a braziloktól.

NIGÉRIA: A Szuper Sasok meglepetésre nyertek pénteken Lengyelországban 1-0-ra, ám utána Londonban, a harmadik ligás Barnet pályáján 2-0-s vereséget szenvedtek a szerbektől.

OROSZORSZÁG: A rendező ország válogatottja pénteken a braziloktól (0-3), majd kedden a franciáktól (1-3) kapott ki. Tavaly június 17. óta nyolc mérkőzésen egy győzelem, két döntetlen és öt vereség a szbornaja mérlege.

PANAMA: A közép-amerikai válogatott múlt csütörtökön 1-0-ra kikapott Koppenhágában, majd Luzernben 6-0-s vereségbe szaladt bele a svájciak ellen.

PERU: Két meccs, két győzelem, előbb 2-0 a horvátok ellen, majd 3-1 az izlandiak ellen, egyaránt az Egyesült Államokban.

PORTUGÁLIA: Az Európa-bajnok pénteken, Svájcban, az utolsó pillanatokban fordított Cristiano Ronaldo duplájával az egyiptomiak ellen. Hétfőn aztán súlyos, 3-0-s vereséget szenvedett Genfben a hollandoktól.

SPANYOLORSZÁG: A Vörös Harag (Furia Roja) pénteken 1-1-re végzett Düsseldorfban a németekkel, majd kedden 6-1-re kiütötte a Lionel Messi nélkül felálló argentinokat Madridban.

SVÁJC: Két győzelem, kapott gól nélkül. Előbb Athénben 1-0 a görögök ellen, majd hazai pályán 6-0 a panamaiakkal szemben. Dzemaili mindkét mérkőzésen szerzett gólt.

SVÉDORSZÁG: Kétszer kikapott, előbb otthon 2-1-re a chileiektől, majd Craiovában 1-0-ra a románoktól. Nagy szükség lesz Zlatan Ibrahimovicra.

SZERBIA: Pénteken meglepő vereséget szenvedett Torinóban a marokkóiaktól, majd utána Londonban 2-0-ra megverte a nigériaiakat. Utóbbi meccsen mindkét gólt Alekszandar Mitrovics, a Fulham csatára lőtte.

SZAÚD-ARÁBIA: Pénteken, Marbellán, 1-1-re végzett az ukránokkal, majd kedden sima, 4-0-s vereséget szenvedett a belgáktól.

SZENEGÁL: Két döntetlen a mérleg, pénteken, a marokkói Casablancában 1-1 az üzbégek ellen, majd kedden Le Havre-ban 0-0 a bosnyákokkal szemben.

TUNÉZIA: Pénteken 1-0-ra nyert otthon Irán ellen. Kedden 1-0-ra megverte a Costa Rica-iakat Nizzában.

URUGUAY: A Celeste tornát nyert Kínában, két európai válogatottat legyőzve, kapott gól nélkül. Előbb a csehek ellen győzött 2-0-ra, majd a walesieket gyűrte le 1-0-ra. A három gólból kettőt Edinson Cavani, egyet Luis Suárez lőtt.

Címlapról ajánljuk

Csányi Sándor az Arénában: szintet léphet az OTP az új akvizíciókkal

Rekordévet tudtunk zárni, de én abban bízom, hogy az a rekord csak egy évig lesz rekord, és jövőre túlszárnyaljuk – mondta Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában elárult néhány exkluzív részletet a tervezett bankvásárlásról, de beszélt az oroszországi leányvállalat helyzetéről és a banki különadók negatív következményeiről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Nagyon vonzó ez a befektetés, de akad pár bökkenő

Nagyon vonzó ez a befektetés, de akad pár bökkenő

A japán piacnak legalább “ötven árnyalata” van, ahogyan arról már a Concorde márciusi podcastjában Móró Tamással is beszélgettünk. Párat ezek közül rendszeresen is érdemes figyelni, mivel meghatározzák a japán index teljesítményét. Most csupán a számunkra legfontosabb négyről írunk: a makrogazdaságról, a tőkepiac szerkezetének változásáról, a részvénypiaci pozicionáltságról és a tőzsde reformjáról. Az első három rövid távon hat, az utolsó inkább középtávon fontos.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 29. 21:18
×
×
×
×