eur:
393.76
usd:
365.05
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Berlin, 2018. március 12.Horst Seehofer bajor tartományi miniszterelnök, a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke, mielőtt Angela Merkel német kancellárral, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökével és Olaf Scholz hamburgi polgármesterrel, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) ügyvezető elnökével aláírja a kormánykoalíciós megállapodást Berlinben 2018. március 12-én. A parlamenti választást az előző szeptemberben tartották Németországban. (MTI/EPA/Felipe Trueba)
Nyitókép: FELIPE TRUEBA

Horst Seehofer befejezte bajor kormányfői tevékenységét

Befejezte kedden Münchenben bajor miniszterelnöki munkásságát Horst Seehofer, a német tartományt kormányzó Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke, aki szerdától az új szövetségi kormány belügyminisztereként folytatja pályafutását.

Horst Seehofer az általa vezetett utolsó kormányülés után tartott tájékoztatóján kiemelte, hogy miniszterelnökként igyekezett a "kisemberek" érdekét szem előtt tartva dolgozni, és úgy érzi, hogy ez sikerült is.

A 2008-ben kezdett munka legnagyobb eredményének a jó gazdasági helyzetet és a bajor-cseh megbékélést nevezte. Legnagyobb pártpolitikai sikerének azt tartja, hogy a CSU visszaszerezte az abszolút többséget a tartományi gyűlésben (Landtag).

Horst Seehofert a tervek szerint szerdán kinevezi szövetségi belügyminiszternek Frank-Walter Steinmeier államfő, miután a szövetségi parlament (Bundestag) ismét - negyedik alkalommal - megválasztja kancellárnak Angela Merkelt.

Utódja a kormányfői tisztségben Markus Söder jelenlegi pénzügyminiszter lesz, akit pénteken választanak meg miniszterelnöknek a müncheni Landtagban.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×