eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Agüero szenzációs négyesei

Agüero szenzációs négyesei

Elképesztő fölénnyel, tizenhat ponttal vezet a Manchester City az angol bajnokságban, miután kiütötte a Leicester Cityt, a Manchester United ellenben kikapott a Newcastle United pályáján. Tovább folytatódik a gólkirályi címért a Kane-Szalah párharc. A rangadót veszítő Arsenal számára egyre távolibb az első négy hely.

A Manchester City 5-1-re verte a Leicestert, Raheem Sterling gólja után Sergio Agüero négyszer is bevette Kasper Schmeichel hálóját. Az argentin a Premier League minden valaha volt játékosánál többször, harmadszor szerzett legalább négy gólt az angol élvonalban rendezett mérkőzésen. Egystersmind ő lett Alan Shearer, Thierry Henry és Harry Kane után a negyedik futballista, aki négy egymást követő Premier League-idényben is elérte a húszgólos határt. Idén szenzációs formában futballozik, tíz tétmeccsen már tizenhárom gólt ért el. A Premier League góllövőlistáján felnyomult közvetlenül Harry Kane (23) és Mohamed Szalah (22) mögé a maga 21 góljával.

Akadt a meccsnek még két fontos szereplője. Kevin De Bruyne 14 gólpassznál tart az idényben, ezzel fényévekkel veri a teljes mezőnyt, Leroy Sané mögötte a második, tízzel. Jamie Vardy, aki a Leicester szépítő gólját szerezte, a Premier League történetének első játékosa lett, aki egy bajnoki idényen belül a két manchesteri klub, az Arsenal, a Chelsea és a Tottenham, valamint a Liverpool ellen is szerzett gólt.

José Mourinho szerint, ha a Manchester United órákon át játszott volna (ez olyasmi, mint amikor itthon azt mondják a szurkolók: ha holnap estig játszunk...), akkor sem lő gólt a Newcastle ellen. Nagyon nem ment a csatároknak, a „szarkák” pedig szereztek egy gólt Matt Richie révén, s ezzel – hazai bajnokin október óta először – nyerni tudtak. Kiválóan mutatkozott be az angol élvonalban új kapusok, a zsolnai születésű szlovák válogatott, Matin Dúbravka.

A Tottenham Harry Kane fejes góljával 1-0-ra nyerte a Wembley-ben az Arsenal elleni észak-londoni derbit. A két csapat több mint egy évszázados rivalizása során bajnoki meccsüket még soha nem látta ilyen magas létszámú publikum: 83 222 néző. Noha a BBC szerint Petr Čech volt a mezőny legjobbja, folytatódott az Arsenal nagyon gyenge idegenbeli sorozata. Az „ágyúsok” a hatodik helyen állnak a Premier League-ben, hátrányuk öt pont az eggyel kevesebbet játszó Chelsea és hét a Tottenham mögött.

A Liverpool már csupán két ponttal áll a Manchester United mögött, miután Mohamed Szalah és Roberto Firmino góljával nyert a Southampton otthonában. Az egyiptomi eddig 29 bajnoki gólban volt részes a mostani idényben (22-t szerzett, hetet előkészített) ez rekord a „vörösöknél” egy futballista debütáló szezonjában.

Premier League, 27. forduló

Manchester City–Leicester City 5-1

Everton–Crystal Palace 3-1

Stoke City–Brighton 1-1

Swansea City–Burnley 1-0

West Ham United–Watford 2-0

Tottenham Hotspur–Arsenal 1-0

Huddersfield–Bournemouth 4-1

Newcastle United–Manchester United 1-0

Southampton–Liverpool 0-2

Az élcsoport állása: 1. Manchester City 72 pont, 2. Manchester United 56, 3. Liverpool 54, 4. Tottenham 52, 5. Chelsea 50 (26 mérkőzésből), 6. Arsenal 45.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×