eur:
395.39
usd:
366.42
bux:
65496.49
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ezért nem lett celeb Szilágyi Áron

Fontosnak tartottam, hogy ugyanaz a Szilágyi Áron maradjak, mint aki voltam 2012-ben - mondta az olimpiai bajnok kardvívó az InfoRádió Aréna című műsorában. Hozzátette: szívesen nyilatkozik a sajtónak és szerepel a médiában, ha a vívásról és a felkészülésről kérdezik.

„Az életem alapjaiban változott meg a londoni sikernek köszönhetően. Megismernek az utcán, eseményekre hívnak, a sajtóban szerepelek. Ez 2012 után teljesen új világ volt nekem, hozzá kellett szoknom. Ugyanakkor elhatároztam, hogy nem szeretnék megváltozni. Nem szeretném, hogy az olimpiai siker belenyúljon a személyiségembe és átalakítsa az identitásomat” – mondta Szilágyi Áron, a Vasas olimpiai bajnok kardvívója az InfoRádió Aréna című műsorában.

Hozzáfűzte: elsősorban Szilágyi Áron szeretne lenni.

„Tudom, hogy honnan jöttem és milyen alapokkal rendelkezem, és emellett olimpiai bajnok vagyok, ami persze fantasztikus siker az életemben és pályafutásomban, de helyén kell tudni kezelni. Remélem, hogy ez sikerült” – fogalmazott az olimpiai bajnok kardvívó.

Mint mondta, eltelt 4 év, most már 26 éves, ez olyan időszak, amikor az ember személyisége intenzíven változik.

„Ebben az időszakban szoktak az emberek érettebbé válni, a tanulmányaikból kilépve elkezdeni a munkát. Ilyenkor az ember már a saját egzisztenciájával, későbbi életével és családjával foglalkozik. Én is érzem ezeket a változásokat, és szerencsére kizárólag pozitív dolgokról számolhatok be. De fontosnak tartottam, hogy ugyanaz a Szilágyi Áron maradjak, mint aki voltam 2012-ben” – hangsúlyozta a MOL-csapat tagja.

Szilágyi Áron a közszereplésekről szólva elmondta: nehéz egy kalap alá venni az összes megjelenést.

„Amikor megállítanak az utcán és megszorítják a kezem vagy kérnek egy közös fotót és autogramot, az nagyon kellemes, megható érzés, és megdobogtatja a szívemet. A sajtónak is szívesen nyilatkozom, szívesen állok rendelkezésre, főleg ha vívásról, felkészülésről és versenyekről kérdeznek, amiben kompetens vagyok és tudok válaszolni” – tette hozzá Szilágyi Áron.

A kardvívó kiemelte: 2012 után rengeteg iskolába, vidéki helyszínre látogatott el népszerűsíteni a vívást.

„Ez szívügyem volt, szerettem volna, hogy minél többen megismerjék és kipróbálják a sportágunkat, és szélesedjen az utánpótlás bázis. A program nemcsak nekem köszönhető, hanem a vívószövetség átgondolt szervezésének is. Jól alakul, nagyon sok kisgyermek ismerkedik meg a kardforgatással. Tehát legszívesebben azokra az eseményekre megyek el, amelyeknek a céljával tudok azonosulni, egyetértek, és közel állnak hozzám” – részletezte Szilágyi Áron.

A kardvívó azt is elmondta, hogy az olimpia után megpróbálták celebeknek való műsorokba meghívni, de ezek egyáltalán nem motiválták.

„Számomra fontos volt, hogy a szakmában és a sportban teljesedjek ki, és ne indítsak el olyan irányvonalat, amely egyáltalán nem én vagyok” – mondta Szilágyi Áron, a Vasas olimpiai bajnok kardvívója az InfoRádió Aréna című műsorában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×