eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Újabb menekültáradat érkezett Pireuszba

Több mint ezer menekült érkezett a pireuszi kikötőbe a görög szigetekről szerdán, miközben a macedón határon már tízezren várnak arra, hogy továbbhaladhassanak az áhított célország felé.

Macedónia több mint egy hete megszigorította a belépést határain, és csak iraki, illetve szíriai menekülteket enged be területére, közülük is keveset. Az idomeni határátkelő az idő nagy részében zárva van.

Bár Görögország uniós segítséggel több új fogadótábor felépítését tervezi, a bevándorlók vonakodnak beköltözni ezekbe, és inkább továbbmennének.

Humanitárius szervezetek arra figyelmeztettek, hogy a szabad ég alatt táborozó migránsok, különösen a gyerekek egészsége foroghat kockán, és ellátásuk is egyre nehézkesebbé válik.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) adatai szerint az év eleje és február 29. között több mint 130 ezer menekült érkezett Európába főként Törökországból.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×