eur:
389.17
usd:
361.71
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Börtönt kért az ügyész az M7-esen Lamborghinivel száguldozó férfire

Börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta az ügyészség egy férfival szemben, aki tavaly ősszel az óránkénti 320 kilométeres sebességnél is gyorsabban száguldott egy Lamborghinivel az M7-es autópályán, majd balesetet szenvedett, és a vele utazó barátja súlyosan megsérült. Erről Horváth Szilárd, a Somogy Megyei Főügyészség főügyésze tájékoztatott hétfőn.

A Kaposvári Járási Ügyészség súlyos egészségromlást okozó közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a baleset okozó férfival szemben, börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és a járművezetéstől való eltiltás kiszabását indítványozva.

A vádlott tavaly szeptember 5-én egy ismerősétől kölcsönkapott, Lamborghini Huracán típusú személygépkocsival vitte autózni egy barátját, hogy kipróbálják az autó menettulajdonságait. Budapestről Székesfehérvárra tartó útjuk során az utas mobiltelefonjával videózott, felvette a kilométerórát is.

A sofőr az M7-es autópályán a megengedett sebességet többször is túllépte, ötször ennek a duplájával haladt, egyszer pedig túllépte az óránkénti 320 kilométeres sebességet is, közvetlen balesetveszélyes szituációkat teremtve.

A szegerdői autópálya-szakasz után a vádlott mintegy 307 kilométeres óránkénti sebességgel ment az autóval, amikor elveszítette az uralmát a jármű felett.

Először a bal oldali szalagkorlátnak ütközött, majd egy hídperemnek, áttért a jobb oldali forgalmi sávba, ahol ismét a szalagkorlátnak ütközött. Az autó ezt követően a vízelvezető árokba csapódott, és a tetejére borulva megállt. Mielőtt kigyulladt a gépkocsi, a vádlottnak sikerült kihúznia súlyosan sérült utasát az autóból. A baleset következtében a sértettnek hónapok alatt gyógyuló sérülései keletkeztek, amelyek nyomán súlyos egészségromlás maradt hátra.

Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

Aréna
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Csapást szenvedett az orosz logisztika, beiktatták Vlagyimir Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Csapást szenvedett az orosz logisztika, beiktatták Vlagyimir Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatták be Vlagyimir Putyin orosz elnököt újabb hat évre. Két orosz ügynök merényletet tervezett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ellen. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×