eur:
393.42
usd:
368.86
bux:
65661.78
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Új irodaházat kapnak a képviselők - lapszemle

A Magyar Nemzet azt állítja, hogy a Bajnai Gordon által alapított Haza és Haladás Alapítvány nem végezte el azokat a kutatásokat, amelyekre pénzt kapott a Soros Alapítványtól. A Népszabadság azt írja, hogy a hátrányos helyzetű kistérségek egyes településein a polgármesterek a szavazatok maximalizálása érdekében manipulálták a választókat a közmunkában való részvétel lehetőségével.

A Magyar Nemzet azt állítja, hogy a Bajnai Gordon által alapított Haza és Haladás Alapítvány nem végezte el azokat a kutatásokat, amelyekre pénzt kapott a Soros Alapítványtól. A szervezet évi két nagy projektet ígért a megalakulásakor -- emlékeztet a lap. Szigetvári Viktor, az alapítvány kuratóriumának tagja szerint a választási kampányok miatt jutott kevés idő a szakmai munkára.

A Népszabadság azt írja, hogy a hátrányos helyzetű kistérségek egyes településein a polgármesterek a szavazatok maximalizálása érdekében manipulálták a választókat a közmunkában való részvétel lehetőségével. Vagyis azzal zsarolták őket, hogy ha "rossz" helyre teszik az ikszet, akkor kiesnek a közfoglalkoztatásból -- olvasható a cikkben.

Az Index a Photoshop 25. születésnapja alkalmából megállapítja, hogy a híres képszerkesztő program nélkül más lenne a történelem. A portál összeszedte az elmúlt negyedszázad legismertebb képmanipulációit. Magyar vonatkozású is van köztük.

A Portfolio az Aegon Alapkezelő elnök-vezérigazgatójával közöl interjút. Kadocsa Péter szerint az abszolút hozamú alapok népszerűsége a svájci döntés ellenére is fennmaradhat idén, de az alacsony hozamkörnyezetben most még inkább felértékelődnek az alapkezelői díjak csökkentése felé tett törekvések.

A Magyar Nemzetben az olvasható, hogy az idén lehívható uniós pénzek ötöde, 515,9 milliárd forint került veszélybe a késedelembe esett 1516 fejlesztés miatt. A kormány célja, hogy minden olyan terv megvalósuljon, ami közérdekű és idejében véghez vihető.

A napi.hu úgy tudja, hogy új irodaházat kapnak az országgyűlési képviselők. A portál szerint az állam kisajátította és hamarosan felújítja az Országház melletti volt MTESZ-székház épületét. Föld alatti folyosó köti össze majd a Parlamenttel.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×