eur:
394.9
usd:
370.81
bux:
65148.44
2024. április 19. péntek Emma

A szólásszabadság mellett szállt síkra Hollande

Francois Hollande francia elnök a szólásszabadságot védelmezte szombaton, nem sokkal az után, hogy az iszlám világ több országában is tüntetések robbantak ki a terrortámadás áldozatává vált Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap legújabb számában szereplő Mohamed-karikatúrák miatt.

"Franciaországnak vannak elvei, értékei, közülük is kiemelkedik a szólásszabadság" - fogalmazott újságíróknak a Bordeaux-hoz közeli Tulle-ben. Hangsúlyozta, hogy hazája síkraszáll a az alapvető szabadságjogokért. Megjegyezte, hogy Franciaország azokat az országokat is támogatta a terrorizmus elleni harcban, amelyekben az újabb Mohamed-karikatúrák elleni tiltakozások zajlanak.

Nigerben a tüntetők pénteken felgyújtották a francia kulturális intézetet, szombaton pedig a hatóságoknak könnygázt kellett bevetniük ellenük. Pakisztánban több százan vonultak utcára Karacsiban, a tüntetők és a rendőrség összecsapásában többen megsebesültek, köztük az AFP francia hírügynökség fotósa, akit meglőttek.

Francois Hollande a 17 áldozatot követelő múlt heti párizsi vérengzéssel kapcsolatban azt mondta, nemcsak Franciaországban, hanem külföldön is elfogadhatatlan, hogy ehhez hasonló szörnyűség történjen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×