eur:
392.93
usd:
366.53
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Meghalt az egyik utolsó némafilmes

Meghalt Carla Laemmle amerikai színész- és táncosnő, a német származású hollywoodi filmmogul, Carl Laemmle unokahúga, a némafilmek korának egyik utolsó képviselője; 104 éves volt.

A Los Angeles Times szerint csütörtökön hunyt el Los Angeles-i otthonában. Betegségben nem szenvedett, egyszerűen leállt a szíve - mondta el a lapnak Rosemary Hilb, egy másodfokú unokahúga.

Carla nagybátyja, a sváb Carl Laemmle 1884-ben vándorolt ki Amerikába, ahol 1912-ben megalapította a Universal filmtársaságot. Carla családja 1921-ben, a filmmogul unszolására költözött Los Angelesbe. A lány az 1930-as évek közepéig a Universal filmstúdió területén lakott, balett-táncosnő lett, és olyan filmekben játszott, mint Az operaház fantomja (1925), a Tamás bátya kunyhója (1927), a The Broadway Melody (1929) vagy a Drakula (1931).

Mindig csak epizódszerepeket kapott, a mellékszereplői státuszból soha életében nem sikerült kitörnie.

Idős korában újra kapott kisebb szerepeket és keresett interjúalany, régi idők tanúja lett, több dokumentumfilmet is forgattak róla.

Egy interjúban azt mondta, hogy sosem gondolt az öregségre, mindig huszonévesnek érezte magát.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×