eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nem szocialista kampányfőnök többé a volt tartótiszt

Leváltották az MSZP hódmezővásárhelyi kampányfőnökét. Rummel Józsefről július közepén derült ki, hogy 26 éve alhadnagyként a III/III-as ügyosztálynál a Belső Reakció és Szabotázselhárító nevű csoportfőnökségnél volt beosztásban. Hernádi Gyula, a szocialisták hódmezővásárhelyi polgármester-jelöltje akkor azt mondta az InfoRádiónak, hogy tudott kampányfőnöke múltjáról, de az nem zavarja őt. Most mégis bejelentette, hogy ezentúl saját maga látja el a kampányfőnöki feladatokat, Rummel pedig csak kisebb munkákat végezhet el.

Rummel Józsefnek azért kell megválnia a kampányfőnökségtől, mert az SZDSZ és az MSZP váratlanul választási szövetséget kötött a városban. Kiss László, a liberálisok városi jelöltje visszalép a szocialista politikus javára, de ennek egyik feltétele az volt, hogy a korábban III/III-as tartótisztként dolgozó Rummel József nem lehet tovább Hernádi Gyula kampányfőnöke.

Az SZDSZ vásárhelyi elnöke, Szentirmai Csaba augusztus 24-én a Délvilág című megyei napilapnak azt nyilatkozta: "Nem támogatunk olyan polgármesterjelöltet, akinek közvetlen munkatársa tartótiszt volt, valamint úgy véljük, hogy a városi MSZP nem tud nagy erőt felmutatni, s a koalíciós tárgyalások sem vezettek eredményre. Így külön állítunk listát a PSZV-vel".

A PSZV a Polgári Szövetség Hódmezővásárhelyért nevű szervezetet takarja, amelyet tehát az SZDSZ most otthagyott azért a városi MSZP-ért, amit néhány hete még gyengének tartott.

A PSZV részéről Samu Ágoston ezt a promenad.hu-n is olvasható közleményben felháborodva kommentálja, ami nem csoda, hiszen szervezete 14 jelöltje bánja a helyi szocialisták és liberálisok hirtelen jött barátságát.

"Egy biztos: az SZDSZ neve a vásárhelyi politikai életben - mint szegény nemecseké - ezután csupa kisbetűvel íródik. Azzal a különbséggel, hogy róluk soha nem derülhet ki, hogy nem voltak árulók." - írja Samu Ágoston, az ex-szövetséges.

Az ügy további érdekessége, hogy a sajtónak nyilatkozó dr. Hernádi Gyula a Rummel József eltávolítását firtató kérdésre úgy válaszolt: "Pontosítanék, Rummel nincs eltávolítva, én vagyok a kampányfőnök. (Rummel) végzi azt, amit eddig, csak nem kampányfőnök (...)." Mindezt az is alátámasztja, hogy Rummel József személyesen is részt vett a sajtótájékoztatón - írja a promenad.hu dél-alföldi hírportál.

Ezzel a kompromisszummal Hódmezővásárhelyen létrejött az egyik legkülönösebb választási szövetség az országban: öt közös képviselőjelöltet állít az MSZP, az SZDSZ, a Hódmezővásárhely és Vidéke Demokratikus Szövetsége, a Fiatal Baloldal, a Kisgazdapárt és a Munkáspárt.

A dél-alföldi várost egyébként a rendszerváltás óta fideszes politikus irányítja: korábban Rapcsák András, majd az ő halála után titkára, Lázár János országgyűlési képviselő, a honvédelmi és rendészeti bizottság mostani elnöke a polgármester. Mindketten minden alkalommal nagy előnnyel győztek a választásokon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×