eur:
388.8
usd:
361.99
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

NEFMI: méltó körülmények kellenek a Bánk bánhoz

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium szerint méltó körülmények kellenek a Bánk bán amerikai bemutatásához. A tárca közleményében úgy fogalmazott: a kultúráért felelős államtitkárság mindent megtesz azért, hogy a következő évadok valamelyikében az előadás megvalósulhasson.

Magony Zsolt, az előadások társproducere az InfoRádióban megerősítette a Los Angeles Times-ban megjelent hírt, hogy az idén nem lesz Bánk bán operaelőadás Los Angelesben. Hozzátette: szerették volna a héten elindítani a jegyértékesítést, magyar részről azonban folyamatosan módosultak a határidők.

A társproducer úgy véli: a magyar kormány 200 millió forintos garanciája elég ahhoz, hogy egy későbbi időpontban mégis létrejöjjenek a Bánk bán előadások, mert Plácido Domingo, a Los Angeles-i operaház igazgatója elkötelezett Erkel Ferenc művének bemutatása mellett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Példátlan, ami a magyar munkahelyeken zajlik: két kőkemény generációs kihívással nézünk szembe

Példátlan, ami a magyar munkahelyeken zajlik: két kőkemény generációs kihívással nézünk szembe

"A fiatalokat nem lehet egy eszközzel „megszerelni”, hogy ugyanúgy viselkedjenek, meg akarjanak halni a munkában, mint mi. Erre nincs eszköz, hanem csak szemüveg" - mondja Steigervald Krisztián generációkutató. Globális kultúraváltás történt: megváltozott a munkához való hozzáállás, és különösen a munkára való nevelés szokásai. A generációk közötti különbségek begyűrűznek a munkahelyekre, ráadásul a generáció-menedzsment egyszerre két nehéz feladattal néz szembe: a 30 év alattiak és az 55 év felettiek integrálásával. Az IT-szektorban, a technológiai váltásban is megfigyelhető, hogy a különböző érettségi szintű technológiák ugyanúgy, ahogy a társadalmi generációk, a mai napig egymással párhuzamosan élnek - teszi hozzá Mádi Gábor, a Shiwaforce CIO-ja. A témával június 11-ei Financial IT konferenciánkon is foglalkozunk. Részletek és regisztráció itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×