eur:
394.01
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Fidesz: "A kormány fordítva ül a lovon"

A Fidesz szerint egyáltalán nem hatékony a kormányprogram, amely a foglalkoztatás elősegítését szolgálja. Czomba Sándor, a legnagyobb ellenzéki párt parlamenti képviselője azt mondta: a program sok pénzbe kerül, és így nem kivezet a válságból, hanem mélyíti az ország gondjait.

Jövőre is folytatódik az Út a munkához program - jelentette be kedden Herczog László. A szociális és munkaügyi miniszter hozzátette: ha szükséges átdolgozzák a program feltételeit, elsősorban az érintettek tapasztalatai alapján, amelyhez Szűcs Erika miniszteri biztos polgármesterekkel folytatott egyeztetései, lakossági fórumokon szerzett információi szolgáltatnak "muníciót".

Az InfoRádiónak nyilatkozva a Fidesz országgyűlési képviselője a hírre reagálva elmondta: hiába mondja a kormány, hogy csökken a munkanélküliség és javul a foglalkoztatás, valójában éppen az ellenkezője figyelhető meg.

Czomba Sándor hangsúlyozta: a statisztikák arról árulkodnak, hogy nő a munkát keresők száma, csökken a foglakoztatás és nagyon sok a rendelkezésre állási támogatottak száma, vagyis nagyon nagy baj van a foglalkoztatás terén.

Bár a miniszter azt mondta, hogy tovább kell folytatni az Út a munkához programot, valójában még nem tudni, mennyit fognak elkülöníteni a költségvetésben erre a célra - mondta a politikus, aki szerint a rendszer fenntartásához legalább 130 milliárd forint kell. Idén 100 milliárdot fordítanak erre a célra, vagyis valahonnan plusz pénzt kell szerezni.

Úgy véli: csak úgy lehetséges ez, ha újabb forrásokat vonnak el a büdzséből, csakhogy egyre kevesebb ember dolgozik, és egyre kevesebb pénz folyik be a költségvetésbe. Magunkat csapjuk be: a statisztika javulni fog, de nem lesz a számok mögött aktív termelői tevékenység - mondta Czomba Sándor.

A Fidesz képviselője úgy fogalmazott: a kormány fordítva ül a lovon a foglalkoztatáspolitikával kapcsolatban, mert a program nem kivezet a válságból, hanem éppen mélyíti azt.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×