eur:
393.81
usd:
365.57
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Alonso visszatér a Renault-hoz

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso és a Forma-1-ben szereplő Reanult csapat hétfőn hivatalosan bejelentette, hogy a következő évben ismét a francia istállónál szerepel a spanyol pilóta.

Valósággá vált, amit már hetek óta sejteni lehet: Fernando Alonso visszatér a Renault-hoz, ahhoz a csapathoz, amelynél kétszeres világbajnok lett.

"Boldog vagyok, hogy visszatérek ehhez a csapathoz. Ennél a csapatnál nőttem fel Forma-1-es pilótkaént, itt az idő, hogy egy új fejezetet kezdjünk közösen" - nyilatkozta a csapattal 2005-ben és 2006-ban is világbajnoki címet nyert versenyző.

A spanyol El Mundo című lap hétfői cikkében arról írt, hogy a pilóta 35 millió eurót kap a következő szezonra, ám az istálló az összegről és a szerződés hosszáról sem nyilatkozott.

A Renault hétfőn azt is nyilvánosságra hozta, hogy 2008-ban teljesen új párossal vesz részt a vb-sorozatban, mivel a brazil Nelson Piquet Jr. lesz a spanyol csapattársa. Az olasz Giancarlo Fisichellától és a finn Heiki Kovalainentől pedig megválnak.

Alonso tavaly hagyta el a Reanult-t, és a McLaren-Mercedeshez szerződött, ám a wokingi istállónál nem zárt jó idényt, és a szezon végén elköszönt a csapattól.

Az vb-t idén a harmadik helyen záró ibériai versenyző és a McLaren viszonya szinte az egész év során nagyon feszült volt.

Alonso többször azt nyilatkozta, hogy kevés segítséget kapott a csapattól, az utolsó futamokon pedig meg volt kötve a keze. Nem tudott kijönni csapattársával, a brit Lewis Hamiltonnal sem.

A bajnoki cím elvesztéséért pedig Ron Dennis csapatfőnököt okolta, mondván, rossz döntéseket hozott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×