eur:
394.36
usd:
369.63
bux:
65210.08
2024. április 19. péntek Emma
Märcz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a férfi vízilabda világliga európai selejtezőjében, az 5-8. helyért játszott Magyarország- Horvátország mérkőzésen Debrecenben 2021. január 9-én. A magyar válogatott 13-11-re legyőzte a horvát együttest.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Märcz Tamás idén fog kísérletezni a fiatalokkal

Másfél évvel az olimpiai kvalifikációs tornák kezdete előtt a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya még nagyon bízik abban, hogy már a 2024-es olimpiára ki tud vinni olyan játékosokat, akiket a decemberi keretedzés alkalmával ismert csak meg.

Néhány játékos akár a párizsi olimpiai szereplésre is pályázhat azok közül, akik részt vettek a magyar férfi vízilabda-válogatott december végi összetartásán, és bekerültek a napokban zajló felkészülés keretébe - jelezte Märcz Tamás szövetségi kapitány.

"Decemberben volt először a teszt, akkor hívtam olyan játékosokat, akiket kevesebbet láttam korábban, legtöbbjük számomra újonc volt. A válogatásba kicsit beleszólt a sors is, hiszen sérültjeink és más hiányzóink is vannak. Nem azt mondom, hogy mindegyikük már annyit bizonyított, hogy máris itt a helyük, de akik jöttek, azokban látom már rövid távon is a potenciált, hogy talán bevethetőek, karakterisztikájukban van olyan fantázia, ami adhat a magyar vízilabdának" - fejtegette.

Elképzelhetőnek tartja tehát, hogy az újak közül lesznek, akik már a két és fél év múlva esedékes párizsi olimpiára is "be tudnak köszönni", de már a Los Angelesben esedékes, 2028-as olimpia sem túlságosan távoli.

"A fiatalok, ahogy láttuk, rengeteget fejlődtek akár egy-két év alatt is,

ez várható is és normális is náluk. Másfél év van addig, hogy a kvalifikációs tornákig eljussunk, ennyi ideje van mindenkinek, hogy megmutassa magát, szem előtt vannak, és lesznek olyan hivatalos mérkőzések, amelyeken be tudjuk vetni őket" - fogalmazott biztatásként a szövetségi kapitány.

Märcz Tamás nem titkolja, "fizikailag is" elvárja, hogy aki válogatott játékos lesz, "belenőjön" a nemzetközi mezőnybe, ami nagyon erős.

"De

egy minimális kísérletezésnek ebben az évben helye kell, hogy legyen. Hogy mennyinek, azt menet közben fogom eldönteni.

Lesznek, akik most be fognak köszönni, biztos vagyok benne" - ígérte.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Egy Tu-22M3 stratégiai bombázó repülőgép lezuhant Oroszország Sztavropoli területén. A négy pilóta katapultált, egyikőjüket még keresik. Az orosz védelmi minisztérium szerint a balesetet technikai probléma okozta. Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó szerint 25 légieszközt semmisítettek meg az Ukrajnával határos régió fölött péntekre virradóra. Néhány épületben kár keletkezett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×