eur:
394.29
usd:
370.37
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Vandálnak nézték a horror királyát

Majdnem pórul járt Stephen King, amikor nem bírt ellenállni a kísértésnek, és dedikálni kezdte a könyveit egy ausztráliai könyvesboltban.

Az egyik vevő kétségbeesve rohant a bolt vezetőjéhez, hogy valaki összefirkálja a könyveket. Szerencsére Bev Ellis azonnal felismerte a "vandálban" a világ egyik legsikeresebb íróját, így Stephen King megúszta a letartóztatást.

Az író véletlenül tévedt be az üzletbe, és mielőtt távozott volna, dedikálta legújabb könyvének, a Lisey's Story-nak néhány példányát. A boldog tulajdonos nem győzött neki hálálkodni, hiszen a könyvek értéke így jelentősen megnőtt.

Bár a hét dedikált kötetből az egyiket valaki azonnal megvette, hat megmaradt; ezeket a bolt tulajdonosa jótékonysági árverésre fogja felajánlani.

Bev Ellis szerint egyébként nem a horror királya az egyetlen, aki alkalmanként kérés nélkül is dedikálja a könyveit. "Egy csomó író csinálja ezt. Bejönnek a boltba, és megnézik, tartok-e a könyvükből. Ha igen, akkor gyakran dedikálják a polcon lévő példányokat. Ha nem, akkor kérdőre vonnak - ez elég ciki szokott lenni" - vallotta be.

Stephen King egyébként magánlátogatáson tartózkodik Ausztráliában. "Amikor kiderült, mi történt, az ausztráliai kiadója felhívott, és elárulta, hogy még ő sem tudta, hogy King az országban van" - mesélte a Northern Territory News című lapnak Bev Ellis.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×