eur:
395.67
usd:
371.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Unilever beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. április 30-án. Az Unilever Magyarország Kft. 15 milliárd forintos ráfordítással bővíti a háztartás-vegyipari termékeket gyártó nyírbátori üzemet.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Német-magyar viszonylat: fontos bejelentést tett Szijjártó Péter

A személyforgalmi korlátozások vasárnap reggeltől a múltéi.

Németországban a járványkezelés eredményesnek bizonyult, ez pedig megadja a lehetőséget arra, hogy a kormány megszüntesse a személyforgalomra vonatkozó korlátozásokat - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton közösségi oldalán.

Szijjártó Péter szerint a személyforgalmi korlátozások megszüntetése rég várt enyhítés a németországi munkavállalók és családjaik számára. A miniszter a közösségi oldalára feltöltött videóban hangsúlyozta: Németország Magyarország elsőszámú kereskedelmi partnere, számos magyar ember dolgozik Németországban, és az ő munkavállalásuk, illetve a családdal való kapcsolattartásuk az elmúlt időszakban komoly nehézségekbe ütközött. Ezért a kormány úgy döntött, hogy vasárnap reggel 8 órától megszünteti azokat a korlátozásokat, amelyek a Magyarország és Németország közötti személyforgalomra eddig vonatkoztak - jelentette be Szijjártó Péter.

Hozzátette: ez azt jelenti, hogy német állampolgárok szabadon beutazhatnak Magyarország területére, és azok a magyar emberek, akik Németországból térnek haza, mentesülnek a karanténkötelezettség alól.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×