eur:
393.52
usd:
364.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Karel Gott cseh táncdalénekes ravatala a prágai Zofin-palotában 2019. október 11-én. Karel Gott 80 éves korában október 1-jén hunyt el családja körében.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Még csak most temették el Karel Gottot

Bár már októberben állami tiszteletadással elbúcsúzott Csehország a 80 évesen elhunyt Karel Gott énekestől, földi maradványait csak karácsony előtt néhány nappal helyezték örök nyugalomra Prágában.

Karel Gott özvegye, a 43 éves Ivana szombaton közölte a temetés hírét. A leghíresebb cseh popénekest a

Prága Smichov városrészében található Malvazinky temetőben helyezték örök nyugalomra.

Az egykori csehszlovák könnyűzene legnagyobb - nemzetközileg is ismert és elismert - személyisége október 1-jén, 80 éves korában hunyt el akut leukémia következtében.

A művész rajongóinak egyik közösségi oldalán látható fényképek szerint Karel Gott sírja a temető egyik csücskében található,

a fekete gránitból készült síremléket az énekes képe és aláírása díszíti. A sírhelytől nincs messze az énekes egykori lakóháza, ahol az 1980-as évek óta élt.

Karel Gottot Csehországban állami tiszteletadással búcsúztatták el még október közepén. Akkor még hozták nyilvánosságra, hol lesz a végső nyughelye.

Karel Gott volt a leghíresebb cseh popénekes, 60 éves pályafutása során szinte mindent énekelt: népdalt, operettet, balladákat, countryt, sanzont és lírai tánczenét. Több mint 50 millió albumot adott el. A statisztikák szerint mintegy 1700 dalát rögzítették, és külföldön is a keresett énekesek közé tartozik. Több filmben is szerepelt, sok filmzenében hallható a hangja, például a Maja, a méhecske című híres német rajzfilmben. Zenekritikusok és statisztikák szerint ez az 1975-ben egy német televíziós rajzfilmsorozathoz készült gyermekdal Karel Gott legnépszerűbb és a nagyvilágban leginkább ismert dala.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×