eur:
394.66
usd:
369.26
bux:
65234.11
2024. április 23. kedd Béla
Washington, 2018. április 10.Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi portál társalapító-vezérigazgatója (k) a Kereskedelmi és az Igazságügyi Bizottságnak a több tízmillió Facebook-felhasználó adatainak felhasználásával kapcsolatos meghallgatásán a washingtoni törvényhozás épületében a Capitoliumban 2018. április 10-én. Március közepén a londoni székhelyű Cambridge Analytica nevű brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó cég vezérigazgatóját felfüggesztették állásából a The New York Times című amerikai és a The Guardian című brit napilap egyidejűleg közölt feltáró riportja után, amely szerint a cég több tízmillió Facebook-profilt használhatott fel a 2016-os amerikai elnökválasztási kampányban. (MTI/AP/Pablo Martinez Monsivais)
Nyitókép: Pablo Martinez Monsivais

Hamis profilokat távolítottak el a Facebookról a magyar választások előtt is

Hamis profilokat távolítottak el a Facebookról többi között a magyar parlamenti választások előtt is - közölte Mark Zuckerberg, a közösségi portál alapítója és elnök-vezérigazgatója kedden, kétnapos kongresszusi meghallgatásának első napján.

A szenátus igazságügyi és kereskedelmi bizottsága előtti meghallgatáson a kaliforniai Dianne Feinstein szenátor kérdésére válaszolva Zuckerberg egyebek közt azt mondta: a vállalat olyan eszközöket fejlesztett ki, amelyek segítségével sikerült eltávolítani hamis profilokat.

Hamis identitású felhasználók - szögezte le - nem csupán az idén novemberben esedékes, úgynevezett félidős amerikai választások előtt bukkantak fel a közösségi oldalon, hanem megjelentek a magyarországi, brazíliai, mexikói, pakisztáni és indiai voksolások előtt is.

Dianne Feinstein kérdésére Zuckerberg megismételte a hétfői írásos nyilatkozatában is szereplő megállapítását, miszerint a Facebook egyik legnagyobb hibája volt, hogy 2016-ban, az amerikai elnökválasztások idején, túl lassan reagáltak az orosz behatolási kísérletekre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×