eur:
393.07
usd:
368.01
bux:
67153.21
2024. április 26. péntek Ervin

Már csótánymentesen működik a pékség

Csótányok miatt felfüggesztették a hatóságok egy pékség működését a XIII. kerületben - mondta az InfoRádióban a Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatóságának vezetője.

"A Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatósága egy fővárosi pékségben tartott ellenőrzést, amelyen megállapította, hogy a raktárban, hűtőben és a feldolgozótérben is csótányok találhatók. Az üzemeltető nem vezetett semmilyen dokumentációt a termelésről, illetve voltak higiéniai problémák is; patkányirtószert találtunk a belső terekben, piszkosak voltak a berendezési tárgyak, emiatt azonnali hatállyal felfüggesztettük az egység működését. Két nap múlva helyreállított mindent az üzemeltető, engedélyeztük az újbóli megnyitást. A várható bírság összege százezres nagyságrendű lesz" - mondta el Helik Ferenc.

Hozzátette: "az üzletben lévő összes készterméket, illetve az összes olyan alapanyagot, amelynél nem volt nyomonkövetés, illetve vélhetően szennyeződhetett, megsemmisítették az ellenőrök. Ez majdnem három mázsa termék volt."

Az ellenőrzött pékségről a Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatóságának vezetője azt mondta: "ez egy külföldi tulajdonosi hátterű cég, Magyarországon bejelentett székhelye van és a többi jogszabálynak megfelelően működik."

Arról, hogy miért éppen itt ellenőrzött a hatóság, Helik Ferenc úgy fogalmazott "a Kiemelt Ügyek Igazgatósága sajátos módszerekkel dolgozik; előzetes adatgyűjtések, kockázatértékelések alapján, célzottan végzi az ellenőrzéseket."

"Minden élelmiszeripari vállalkozásnak egy arra szerződött céggel rendszeresen, egy meghatározott ütemterv szerint rovar-, rágcsálóirtást kell végeztetniük, itt ez megtörtént decemberben, de úgy látszik, nem volt elég hatékony" - hangsúlyozta a Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatóságának vezetője .

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×