eur:
392.74
usd:
365.94
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Az Agymanók tarolt az Annie-díjátadón

Az Agymanók egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film nyerte el az Annie-díjat a legjobb animációs film kategóriában, és bezsebelte további nyolc kategóriában az animációs filmeket jutalmazó elismerést.

A Pixar stúdió filmjét tíz kategóriában jelölte díjra a Nemzetközi Animációs Film Társaság (ASIFA), és csak egyetlen kategória esetében távoztak üres kézzel az alkotók.

Az Agymanók legnagyobb vetélytársa a Pixar másik filmje, a Dinó tesó volt, amely szintén tíz jelölést kapott a Los Angelesben szombaton átadott 43. Annie-díjra.

A legjobb animációs filmek mezőnyében az Agymanók és a Dinó tesó mellett az Anomalisa, a Snoopy és Charlie Brown, valamint a brit Shaun, a bárány - a film című alkotások versenyeztek.

Az ASIFA kaliforniai szervezete, az ASIFA-Hollywood egy új kategóriát is létrehozott a független animációs filmek számára. Ebben a mezőnyben a brazíliai Boy and the World című filmnek ítélték oda az Annie-díjat.

Az ASIFA kaliforniai szervezete által évente odaítélt Annie-díjakat rendszerint az animációs Oscar-díjak megbízható előrejelzőjének tartják.

Címlapról ajánljuk
Videó a Hamász túszairól: valóság vagy propaganda?

Videó a Hamász túszairól: valóság vagy propaganda?

A Hamász által elrabolt izraeliek körülbelül fele már meghalt Gázában. Ezt állította egy izraeli-amerikai túsz, akinek videóját szerdán tette közzé a Hamász. A felvételt propagandának minősítették – mivel azt Izraelnek a Rafah gázai város ellen készülő támadása előtt adták ki.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Megcsapták az amerikai tőzsdéket, de már oldódik a hangulat

Megcsapták az amerikai tőzsdéket, de már oldódik a hangulat

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×