eur:
393.6
usd:
367.88
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Rétvári: 10 milliárdos program indulhat a megváltozott munkaképességűeknek

A kormány év végén komplex és kiemelt program indítását tervezi a megváltozott munkaképességű emberek munkaerő-piaci integrációját segítendő 10 milliárd forintos támogatással - közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkár a jobbikos Vágó Sebestyén írásbeli kérdésére válaszul.

Az Országgyűlés honlapján közzétett válaszában az államtitkár jelezte, hogy az uniós támogatással megvalósuló projekt mellett napirenden van a jelenlegi szabályok áttekintése is a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának további növelése érdekében.

Rétvári Bence közlése szerint a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának ösztönzése munkavállalói oldalon is megvalósul. A munkáltatói adóterhek csökkentését célzó rehabilitációs kártya alapján több mint 30 ezer fő után veszik igénybe a járulékkedvezményt.

Kitért arra is, hogy a vonatkozó kormányrendelet alapján a munkáltatók a rehabilitációs foglalkoztatás keretében felmerülő bér- és többletköltségekre pályázat útján nyerhetnek támogatást. Ezáltal idén 30 375 megváltozott munkaképességű személy foglalkoztatása valósul meg 34 milliárd forintból.

A megváltozott munkaképességűek számára az Új Széchenyi Terv részeként nyílt lehetőség rehabilitációs szolgáltatásokra és képzésekre összesen 23,5 milliárd forintból a TÁMOP program keretében. Ennek eredménye 7731 érintett bértámogatással történő elhelyezkedése, 6000 személy átképzése, valamint speciális szolgáltatások nyújtása - részletezte a parlamenti államtitkár.

Jelezte: a nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedést segíti a rehabilitációs ellátás folyósítása melletti, heti 20 órában megengedett munkavégzés.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×