eur:
394.05
usd:
365.64
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Lottólázat hozott az álomnyeremény

Minden idők harmadik legnagyobb nyereménye vár ezen a hétvégén az ötöslottó játékosaira, több mint 3 milliárd forintos főnyeremény találhat szombaton gazdára - mondta el az InfoRádiónak Jánoska Andrea, a Szerencsejáték Zrt. szóvivő-helyettese.

Az eheti várható főnyeremény 3 milliárd 233 millió forint lesz. Ez az összeg tavaly szeptember óta halmozódik. A legnagyobb főnyeremény az ötöslottón 2003-ban volt, akkor egy szerencsés játékos több mint 5 milliárd forintot vihetett haza. A második helyen egy több mint 4 milliárdos nyeremény áll, melyet 2012-ben két játékosnak sikerült elnyernie - mondta el az InfoRádiónak a Szerencsejáték Zrt. szóvivő-helyettese.

Jánoska Andrea hozzátette, hogy a halmozódás mértékétől nagyban függ a heti forgalom.

"Tapasztalataink szerint körülbelül másfél-két milliárdos nyereményig az átlagos heti eladott alapjáték-szám 3,5 millió körül mozog, az utóbbi hetekben azonban jócskán megugrott az érdeklődés a játék iránt. A múlt héten például elértük a 6,5 millió eladott alapjáték-számot" - jelezte a helyettes szóvivő.

Azt is megjegyezte, hogy a 2,5 milliárd forintos álomhatár átlépésével megnő azon alkalmi játékosok aránya, akik bekapcsolódnak a halmozódásba. Megfigyelésük szerint növekszik ilyen esetben a határ menti érdeklődés is a hazai lottó iránt, bár erről nincs pontos statisztikájuk.

"Általában megnő ilyenkor a kereslet a többi szerencsejáték iránt is. Az ötöslottó játékosok például nagyon szeretik a sorsjegyeket, de előfordul, hogy hatoslottón is szerencsét próbálnak. Jellemzően több játékot játszanak meg ilyenkor egyszerre" - mondta el Jánoska Andrea. 

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×