eur:
395.37
usd:
366.43
bux:
65697.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Michelisz: tempóban nem értem el, amit szerettem volna

A világbajnoki címvédő Yvan Müller és az egykori formula-1-es pilóta Gianni Morbidelli nyerték a túraautó-világbajnokság magyarországi versenyeit. Michelisz Norbert egy hatodik és egy tizedik helyet szerzett. A túraautó-világbajnokság ezen a hétvégén Szlovákiában folytatódik.

A háromszoros túraautó-világbajnok, a jelenlegi címvédő francia Yvan Müller nyerte a vasárnapi hungaroringi első versenyt. A Citroën versenyzője a magyarországi hétvégét követően második helyen áll a világbajnokságon.

"A budapesti pályán nehéz előzni, úgyhogy tudtam, hogy a verseny egyik kulcsa a jó rajt. Amikor ez sikerült, csak nyomtam, ahogy tudtam. Kiépítettem egy közel 2 másodperces távolságot Lopezzel szemben, és onnan már a saját ritmusomra figyelhettem. Nagyon hálás vagyok az autóért a csapatomnak, akik ismét fantasztikus munkát végeztek." - mondta Müller.

Az első futamon az argentin Jose Maria Lopez végzett a második helyen. A világbajnoki éllovas megkönnyebbülten nyilatkozott a verseny után. Az évad eleji fölénye miatt a Citroën csak 60 kilóval nehezebb autókkal vághatott neki a Magyar Nagydíjnak.

"Minden pálya másmilyen. Itt jók voltunk a 60 kiló plusszal, meglátjuk, a többi helyszínen mi lesz. Megpróbálok koncentrált maradni, igaz, több területen is javulnom kell. Nagyon boldog vagyok, hogy a magyar verseny után is vezetem a bajnokságot. Ez nem egy nagy előny, de ez egy hosszú bajnokság, bármi megtörténhet" - fogalmazott Lopez.

A második hungaroringi futam két egykori Formula-1-es pilóta, Gianni Morbidelli és Tiago Monteiro győzelmét hozta. Az olasz és a portugál versenyző az utolsó körben össze is koccant. A végül másodikként célba érő Tiago Monteiro erre így emlékezett vissza:

"Igen, összeértünk. Gianni mindig később fékezett abban a kanyarban. Az utolsó körben egyre közelebb kerültem hozzá, és egy kicsit meglepett. Vagy ő fékezett előbb, vagy én később, nem tudom, de egy kicsit nekimentem."

A második futamot Gainni Morbidelli nyerte, aki elárulta, egy műszaki hiba miatt koccantak össze portugál ellenfelével.

"Sok problémám volt a fékpedállal, de tudtam ezt kezelni, csak rendszeresen pumpálnom kellett a pedált. Az utolsó körben annyira a tükörre figyeltem, hogy elfelejtettem pumpálni, és egy kicsit hosszú lett a pedál útja. Így aztán egy kicsit későn fékeztem és nem igazán tudtam megállni. Egy picit hibáztam" - ismerte el a pilóta.


Fotó: InfoRádió, Domanits András

A versenyhétvégén Michelisz Norbert egy hatodik és egy tizedik helyet szerezett azt követően, hogy a szombati időmérő edzésen elgörbült a Honda egyik lengőkarja.

"Az első néhány kanyarban pontosan úgy alakult minden, ahogy szerettem volna, de nem voltam boldog a verseny fennmaradó részével, mert tempóban nem értem el, amit szerettem volna" - nyilatkozta Michelisz Norbert.

A túraautó-világbajnokság ezen a hétvégén Szlovákiában folytatódik.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×