eur:
393.98
usd:
364.69
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Túraautó-vb - Kiss Pál Tamás második az AutoGP első futamán

Kiss Pál Tamás a második helyen végzett a túraautó-világbajnokság (WTCC) mogyoródi versenyhétvégéjének betétprogramjában, az AutoGP elnevezésű, együléses autókat felvonultató sorozat szombati első futamán.

A Zele Racing színeiben versenyző magyar pilóta a pénteki időmérőn a második rajtpozíciót szerezte meg a Hungaroringen, majd remekül startolt, elsőként fordult az első kanyarban, s vezető helyét sokáig tartotta is. A kilencedik pozícióból induló japán Szato Kimija azonban elképesztő tempót diktálva átverekedte magát szinte a teljes mezőnyön, utolérte Kiss Pált, aki ekkor a boxba hajtott kerékcserére.

Szato ezután olyan előnyre tett szert, hogy a három körrel a leintés előtt végrehajtott boxlátogatása után valamivel több mint egy másodperces előnnyel Kiss Pál elé tért vissza a pályára. A hazai közönség által buzdított 22 éves magyar pilóta megpróbálta utolérni riválisát, gyorsabb is volt nála, de az előzésre már nem maradt ideje.

"Az alulkormányozottság és az emiatt megváltoztatott beállítás eredményeként nagyon elfogytak az első gumik az autón, s bár a végén gyorsabb voltam Szatónál, megelőzni már nem volt lehetőségem" - mondta az eredményhirdetés után Kiss Pál, s hozzátette, bár az övé volt a leggyorsabb kör, a győzelemnek jobban örült volna. - "Ha holnap is száraz körülmények között versenyezhetünk, lehet ez még jobb is."

Kiss Pál 71 ponttal az összetett második helyén áll, a sorozat második mogyoródi futamát vasárnap 12.15 órától rendezik.

AutoGP, Hungaroring, 1. futam, végeredmény:

1. Szato Kimija (japán, Euronova Racing) 37:20.978 perc
2. Kiss Pál Tamás (Zele Racing) 1.215 másodperc hátrány
3. Andrea Roda (olasz, Virtuosi UK) 13.172 mp h.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×