eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

K&H Alapkezelő: hosszabb távon nem Németország a nyerő befektetés

Németországban az eddigi gazdaságpolitika folytatódása és stabil növekedés várható a választásokat követő kormányalakítás után, befektetési szempontból azonban hosszabb távon nem Németország a nyerő befektetés a K&H Alapkezelő szakértője szerint.

Horváth István, az alapkezelő befektetési igazgatója hétfői közleményében kifejtette: a német gazdaság várhatóan még az idén kijön a recesszióból, jövőre pedig komolyabb növekedést produkálhat, így továbbra is az Európai Unió motorja maradhat. Egyúttal azonban a stabil növekedés miatt nem várhatók olyan nagyobb reformok, amelyek befektetési szempontból ígéretessé tennék a következő években.

A szakember szerint befektetési szemmel azt érdemes nézni, hogy mely országok tartogatják a legnagyobb javulást. Ilyen szemmel nézve az Európai Unió perifériáján - jelentős nyomás alatt - a reformokat foganatosító Spanyolország jelent ígéretesebb befektetési alternatívát - vélekedett Horváth István.

Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×