eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Kiss László további négy évig úszókapitány

Kiss László maradt az úszóválogatott szövetségi kapitánya.

A szakembert a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) új elnöksége erősítette meg tisztében első ülésén. A MÚSZ szerdai közleménye szerint a grémium egyhangúlag szavazott ismét bizalmat Kiss Lászlónak, a régi-új szakvezető megbízatása a teljes olimpiai ciklusra, azaz 2016 végéig szól.

A testület meghallgatta és elfogadta az elmúlt évi, kiemelkedő sikereket hozó rövidpályás Európa-bajnokságról és világbajnokságról készült szakmai beszámolót. Az évi rendes közgyűlést április 21-re írták ki, valamint a különböző szakmai bizottságok összetételéről is döntöttek.

Az edzőbizottságot Kiss László, az utánpótlás-bizottságot az olimpiai ezüstérmes Güttler Károly, a tudományos, valamint a paraúszó szakági bizottságot Sós Csaba, a jogi bizottságot Bánáti János, a fegyelmi bizottságot Pozsgay Gábor, a felebbviteli bizottságot Ugrin Tamás, a marketing-bizottságot Kovács Ágnes olimpiai bajnok vezeti, aki tagja az ötkarikás ezüstérmes Cseh László vezette sportolói bizottságnak. Utóbbiban helyet kapott a két londoni olimpiai bajnok úszó, Risztov Éva és Gyurta Dániel mellett Hosszú Katinka és Verrasztó Evelyn is. Az átigazolási bizottságot Sass Katalin, a versenybírói bizottságot Lázár Olga, a vidékbizottságot Török Enikő, a nyíltvízi úszók bizottságát Fodor Szabolcs irányítja.

Az elnökség tájékoztatót kapott a június 22-én rendezendő Magyar Úszás Napja előkészületeiről: az esemény keretében rendezik meg a LEN, a kontinentális szövetség égisze alatt zajló nyíltvízi Európa Kupa 10 kilométeres versenyét, valamint a Füred Próba nyílt úszóviadalt, mely tömegsportrendezvényre résztvevők ezreit várják. Az indulást vállalók a magyar úszóválogatott sztárjai, továbbá más sportágak legjobbjai és a közélet hírességei társaságában teljesíthetik a 2,4 kilométeres távot. Szabó Tünde főtitkár jelezte: a MÚSZ szeretné országossá szélesíteni a kezdeményezést, azaz elérni, hogy a Magyar Úszás Napján valamennyi nagyobb településen szervezzenek a helybélieket "megmozgató" vizes eseményt.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×