eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Áldozatul esik az IMF-nek az egykulcsos adórendszer? - Lapszemle

A Népszabadság szerint egyre biztosabb, hogy a hiteltárgyalások áldozatául esik az egykulcsos jövedelemadó-rendszer. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy Oszkó Péter akadályozta annak idején a Malév visszavásárlását.

A Népszabadság szerint egyre biztosabbnak látszik, hogy a hiteltárgyalások áldozatául esik a kormány vívmánya, az egykulcsos jövedelemadó-rendszer. Kormányzati források szerint a Nemzetközi Valutaalap az adórendszerbeli változtatásokban lát utat a gazdaság beindítására.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy Leonov Péter, a Malévet 2007 és 2009 között birtokló Airbridge Zrt. igazgatósági tagja szerint Oszkó Péter inkább akadályozta, mintsem segítette a Malév visszavásárlásának folyamatát. A kormányzat és Bajnai Gordon akkori miniszterelnök is szorgalmazta volna a megállapodást, a Pénzügyminisztérium azonban, Leonov Péter érzése szerint, akadályozta az üzlet létrejöttét.

Hétfő délelőtt útnak indult, majd pályára állt az első magyar műhold, a Masat-1. Újabb űrsikerünket sok korábbi megelőzte az elmúlt majdnem hetven évben, ezeket tekinti át az Index.

A Napi Gazdaság szerint pár hónap alatt teljesen átalakulhat a felsőoktatás piaca. Az államilag támogatott helyek drasztikus csökkentése miatt van olyan intézmény, amelyik speciális ösztöndíjprogramokkal, mások részletfizetési lehetőségekkel próbálják magukhoz csábítani a jelentkezőket.

A Portfolio.hu arról számol be, hogy tovább döntötték a pénzt az árupiacokra a hedge fundok és egyéb nagy spekulatív befektetők a múlt szerdával végződött héten. A spekulánsok leginkább a nemesfémeket, azon belül is az ezüstöt kedvelték, amely idén már több mint 20 százalékot drágult.

Bár nem áll túl közel a magyar hagyományokhoz, mégis egyre fontosabb számunkra is a Valentin-nap, írja a Pénzcentrum.hu. Jól példázza ezt az a tény, hogy a csokoládégyártók számára a mikulásfigurák, a karácsonyi szaloncukor-dömping és a húsvéti csokinyuszi-szezon mellett a szerelmesek ünnepe jelenti a praliné-csúcsszezont.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×