eur:
392.91
usd:
366.41
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Halálos medvetámadás a Yellowstone Nemzeti Parkban

Halálosan megsebesített egy grizzly medve egy férfit, aki feleségével a Yellowstone Nemzeti Park területén túrázott. A házaspár valószínűleg meglepte a nőstény medvét és kölykeit - közölték a park munkatársai.

Ez volt az első halálos grizzly-támadás a parkban 1986 óta, de a harmadik a yellowstone-i régióban az utóbbi egy évben. A vidéken az utóbbi években megnőtt grizzlyk száma, és a turistaáradat is egyre jelentősebb. A látogatókat vonzza a táj vadregényessége, a hőforrások és a gyönyörű hegyi kilátás.

A szerda reggeli támadás alig két nappal a park leglátogatottabb hétvégéje után történt, a Yellowstone közelében lévő Canyon Village település melletti turistaúton.

A részletek még nem világosak, de a park vezetői szerint az állat meg akarta védeni a területét és támadásnak vélte az emberek jelenlétét. Elmondták, hogy az 57 éves áldozat felesége mobiltelefonján hívta a segélyvonalat, és sírva kiabált segítségért, hátha a környéken túrázók közül meghallja valaki.

Al Nash, a park szóvivője szerint a pár kétszer látta a medvét a túrája alatt, az első "találkozás" után még folytatták útjukat. A második alkalommal a grizzly már rájuk rontott. A férfi kiáltott a feleségének, hogy rohanjon, neki viszont már nem maradt ideje.

A Yellowstone parkban és a környékbeli területeken mintegy 600 grizzly medve él, de egyes becslések szerint a számuk az ezret is elérheti. A medvékre leskelődő, kíváncsiskodó turisták elárasztják a yellowstone-i utakat a nyári szezon csúcsán. Tavaly rekordot döntött az éves 3,6 milliós látogatószám, ami 10 százalékkal meghaladta az addigi csúcsot, az előző évi 3,3 milliót.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×