eur:
387.97
usd:
361.5
bux:
68870.8
2024. május 9. csütörtök Gergely

Indoklás nélkül 749 kormánytisztviselőnek mondtak fel - lapszemle

A Népszabadság a pénteki számában arról ír, hogy 11 százalékos létszámleépítés történt a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban, a Magyar Nemzet pedig egy utalványforgalmazó cég adóelkerülő ügyeskedéséról cikkezik.

Indoklás nélkül 749 kormánytisztviselőnek mondtak fel a minisztériumokban 2010. július 6. és 2011. május 31. között - közölte a Népszabadság a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumra hivatkozva. Ez 11 százalékos létszámleépítést jelentett a tárcáknál. A háttérintézményeket is beleszámítva, minden kormánytisztviselőt tekintve az indoklás nélkül elbocsátottak aránya öt százalék.

A Magyar Nemzet szerint újabb adóelkerülő ügyeskedésnek minősülhet az egyik utalványforgalmazó cég ajánlata, amelyik jutalékért cserébe visszavásárolná a munkavállalóktól a főképp élelmiszerekre beváltható papírokat. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyértelműen törvényellenesnek minősítette ezt a módszert.

Az Index arról ír, hogy 61 millió forintért nem akarja odaadni az érdi önkormányzat azt az óvodát a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt.-nek, amely a Budapest-Székesfehérvár vasútvonal fejlesztésének útjában van. Korábban a MÁV adott volna 111 millió forintot is a városnak, de Érd akkor 280-at kért. Megegyezés hiányában a közigazgatási hivatalnak kellett beavatkoznia, és az értékbecslő jóval lejjebb vitte a kisajátításért járó összeget. Az alpolgármester azt mondja, a végsőkig elmennek. A vasútépítőknek a hatósághoz kell fordulniuk, ha el akarják foglalni az intézményt.

Huszonhétszer többet visz az M6-os autópálya, mint amennyit hoz - számolta ki a Napi Gazdaság. Az M6/M60-ason úthasználati díjból származó "elméleti" díjbevétel várhatóan 2,44 milliárd forint lesz az idén. Az állam viszont 2008-ban és 2009-ban az M6-os Érdi-tető-Dunaújváros közötti szakaszára 14,2 milliárd, illetve 16,2 milliárd forint rendelkezésre állási díjat fizetett ki. Tavaly, a Dunaújváros utáni szakaszok átadása miatt már 36 milliárd forint volt a rendelkezésre állási díj.

A Portfolio.hu hírül adja, hogy új iránymutatást adott ki a stressztesztekben érintett bankok részére az Európai Bankfelügyeleti Hatóság. Egyúttal jelezte, nem számolnak ezek során Görögország csődjével. A Reuters úgy tudja, július 13-án hozzák nyilvánosságra az eredményeket.

Minden évben megsokszorozódik a betörések száma a nyári szabadságok idején - írja a Penzcentrum.hu. De hogyan védjük meg otthonunkat a betörőktől távollétünk alatt? Százszázalékos biztonság nem létezik, de néhány óvintézkedéssel megnehezíthetjük a betörők dolgát. Jól megválasztott biztosításunk pedig gyógyírt jelenthet, ha már bekövetkezett a baj.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Feloszlatták a palesztinbarát tábort Bécs leghíresebb egyetemén

Lépett az osztrák rendőrség
Feloszlatták a palesztinbarát tábort Bécs leghíresebb egyetemén

Az amerikai egyetemi tüntetések mintájára tartottak palesztinbarát megmozdulásokat több európai ország, köztük Ausztria egyetemein. Aktivisták hétfőn kontinens egyik legrégebbi egyetemének számító bécsi egyetem (Universität Wien) udvarán létesítettek palesztinbarát tiltakozó tábort, amelyet a rendőrség csütörtökre virradó éjjel feloszlatott.

Hszi Csin-ping: sok sikert kívánok Magyarország soros EU-elnökségéhez

A Budai Vár Oroszlános udvarában ünnepélyes katonai ceremónia keretében Sulyok Tamás köztársasági elnök fogadta Hszi Csin-ping kínai államfőt. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. A Sulyok Tamás államfővel folytatott beszélgetésen a magyar köztársasági elnök elfogadta Peking meghívását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×