eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
The B.1.1.529 variant was first reported to WHO from South Africa on 24 November 2021. its the recent variant spotted in South Africa all Nations are on High Alert Now.This variant has a large number of mutations, some of which are concerning. Preliminary evidence suggests an increased risk of reinfection with this variant. Heres a computer generated image of coronavirus omicron against black background.
Nyitókép: Uma Shankar sharma/Getty Images

Izrael lakosságának több mint harmada covidos lehet a következő hetekben

A miniszterelnök, Naftali Bennett írt arról, hány fertőzöttel számolnak a következő időszakban.

Országszerte túlterheltek az izraeli tesztközpontok: a lakosság akár 40 százaléka is megfertőződhet az omikron hajtotta hullámban a koronavírussal Bennett szerint.

"A kabinetülésen bemutatott adatok azt sugallják, hogy kettő-négymillió állampolgár fog megfertőződni a jelenlegi hullám során" - írta Bennett Twitteren.

A 9,4 milliós Izraelben az elmúlt héten csaknem megnégyszereződött az új fertőzések száma az előző héthez képest a MedicalXpress cikke szerint. Az egészségügyi minisztérium szombaton 17 518 új fertőzésről számolt be.

A tüneteik miatt vizsgálatot kérők száma olyan mértékben megugrott, hogy a kormánynak át kellett alakítania a tesztelés rendszerét.

Péntektől a legpontosabb eredményt adó PCR-teszteket csak a veszélyeztetettek és 60 év feletti emberek számára kínálják,

mindenki másnak antigéntesztet kell végeznie, akár otthon, akár orvos által alkalmazva.

Egyelőre még ezeket az új irányelveket is lehetetlennek bizonyult tartani: antigén-tesztből országszerte kevés van a gyógyszertárakban, az emberek órákat állnak sorban, hogy vehessenek maguknak egyet.

Bennett továbbra is azt mondja, hogy mindent megtesznek az ország ismételt lezárásának elkerülése érdekében, ami szerinte nem hatékony intézkedés az omikronnal szemben, viszont súlyos csapást mérhet a gazdaságra.

"A célunk továbbra is ugyanaz - a gazdaság minél teljesebb működésének fenntartása és a legsebezhetőbbek védelme"

- mondta.

Vasárnap óta Izrael beengedi az oltott turistákat az országba: a határokat hat hete zárták le azért, hogy a védőoltásokkal és a gyógyszerek beszerzésével felkészüljön az elkerülhetetlen ötödik hullámra.

Az egészségügyi minisztérium adatai szerint több mint 4,3 millió izraelit oltottak be teljes körűen három oltással. Az országban eddig több mint 1,5 millió koronavírusos megbetegedést és 8269 abból fakadó halélesetet regisztráltak hivatalosan.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×