eur:
392.82
usd:
366.11
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Kozák Danuta megállíthatatlan

Az ötszörös olimpiai bajnok hibátlan mérleggel zárta az első idei válogatót.

Kozák Danuta a két egyes után Kárász Annával párosban is nagy fölénnyel tudott győzni K-2 500 méteren. Szintén meggyőző különbséggel nyert Koleszár Mátyás és Németh Viktor Máté férfi K-2 1000 méteren, Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső pedig úgy hat-hét hajóval verte a mezőnyt a női kenu párosok olimpiai versenytávján.

Elmaradt a várva várt csata női K-2 500 méteren. Hiába fogadkozott Csipes Tamara és Medveczky Erika, szombaton a nyomában sem voltak a világbajnoki címvédő duónak. Kárász Anna és Kozák Danuta fantasztikusan rajtolt, 50 méter után már egy beülőnyi előnyben voltak, a végén pedig úgy nyertek egy hajóval Csipesék előtt, hogy Anna a cél előtt nem sokkal "falsot húzott" bal kézzel.

"Kemény harcra számítottunk, de szerencsére jól sikerült a rajtunk, már ott komoly előnyt szereztünk, ennek ellenére egyáltalán nem érzem, hogy könnyű volt, mert jöttünk egy erős pályát, jól kihajtottuk magunkat" - mondta Kárász Anna, aki hozzátette, hogy a következő hetekben egyesben szeretne előrébb lépni.

"Nem nagyon járok el sehova, csak az edzésekkel és a családommal foglalkozom, nem fér más az életembe

- mondta a kiváló hétvégi szerepléséről Kozák Danuta. - A páros döntő alatt érzékeltem, hogy sokkal vezetünk, nem is tudtuk jól megcsinálni a pálya végét, mert szétestem, de a győzelem bennünk volt és a nagy különbség jó visszaigazolás" - tette hozzá az ötszörös olimpiai bajnok.

Kozák Danuta és Kárász Anna duója nyerte a kajak kettesek 500 méteres versenyét szombaton a kajak-kenusok Szolnokon zajló első válogatóversenyén.

A szombati napon további két ötkarikás számban rendeztek finálét. Női C-2 500 méteren a toronymagas favorit Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső páros diadalmaskodott hatalmas fölénnyel és férfi K-2 1000 méteren is érvényesült a papírforma, ugyanúgy a Koleszár Mátyás, Németh Viktor duó győzött, mint két héttel ezelőtt, a rangsorolón. Utóbbi számban Tóth Dávid és Kulifai Tamás lett a második, a 41 éves, háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán és győri klubtársa, Erdőssy Csaba pedig a harmadik. A szolnoki viadal vasárnapig tart, a zárónapon kilenc döntőre kerül sor.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×