eur:
392.44
usd:
367.16
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Fidesz: Gyurcsány Ferenc a háttérből irányítja a kormányzati politikát

Gyurcsány Ferenc volt kormányfő a háttérből irányítja a kormányzati politikát - jelentette ki Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón. Az ellenzéki politikus annak kapcsán fogalmazott így, hogy az MSZP választmányának kétszázadik ünnepi ülésén péntek délután Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és pártelnök is felszólal.

Navracsics Tibor kiemelte: Gyurcsány Ferenc eddig sem tűnt el a magyar politikából.

Szavai szerint számos jel utalt arra, hogy "míg Bajnai Gordon kormányfő szerepelt a nyilvánosság előtt, valójában a háttérben eddig is Gyurcsány Ferenc szelleme, eszméi irányították a kormányzati politikát".

A Bajnai-kormány, ugyanúgy, ahogyan a Gyurcsány-kormány, nem képes kezelni a válságot - jelentette ki.

Navracsics Tibor hozzátette: ezt bizonyítja, hogy Magyarország az elmúlt időszakban 13-15 évet "zuhant vissza", akár az államadósság mértékét vesszük, akár a munkanélküliséget tekintjük.

A fideszes politikus úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon kormányzati politikájának közös ismertető jegye az "időutazás", amikor, mint magyarázta, nem előre halad az ország, hanem visszafelé.

Szólt arról is, hogy a Költségvetési Tanács is egyértelműen fogalmaz abban, hogy a jövő évi költségvetés 125 milliárd forintos céltartaléka valójában "alkudozási tartalék". Ezt az összeget arra tartotta fenn Bajnai Gordon és kormánya, hogy "az egyes nagyobb lobbi erővel bíró, vagy a szocialisták számára értékesebb társadalmi csoportok számára a választások előtt külön adományokat adjon, és így próbálja meg a szavazataikat megvásárolni" - hangsúlyozta.

Mint mondta, a Fidesz szerint a 2010-es költségvetésben súlyos probléma az is, hogy a kormány kivenné a közpénzügyi törvényből az állami cégek veszteségének elszámolásának szabályait.

Az ellenzéki képviselő szerint a mostani kormányfő, akárcsak Gyurcsány Ferenc, a legfontosabb feladatának a politikai ellenfeleivel való vitát tartja.

Elmondta, azt is, hogy pártja szerint Bajnai Gordon a Központi Statisztikai Hivatal élére olyan vezetőt nevezett ki, akinek a politikai függetlensége és a szakmai hírneve erőtejesen megkérdőjelezhető.

Arra az újságírói kérdésre, hogy elképzelhető-e az, miszerint Gyurcsány Ferenc visszatér a belpolitikába, azt válaszolta: szerinte az MSZP vissza fogja hozni a volt kormányfőt a belpolitikába.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×