eur:
394.59
usd:
365.01
bux:
65480.96
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Fidesz: kétmillió kárvalottja lehet az újabb megszorító csomagnak

A Fidesz szerint közel kétmillió ember lehet a kárvallottja a kormány által tervezett megszorító csomagnak, amelyről kiderült, hogy nem a Nemzetközi Valutaalap (IMF) követelésére, hanem Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és kormánya saját elhatározására vezetik be - mondta Navracsics Tibor, az ellenzéki párt frakcióvezetője szerdai sajtótájékoztatóján.

Navracsics Tibor az IMF-megállapodásról azt mondta: nem túl hízelgő Magyarországra nézve, hogy olyan államokkal került egy kategóriába, mint Fehéroroszország, Ukrajna, Izland és Pakisztán.

Hangsúlyozta: tíz évvel ezelőtt kormányzati siker volt, hogy Magyarország kitört a fejlődő országok közül, amelyek a valutaalap segélyére voltak szorulva, most azonban ismét oda jutottunk, ahol 10 évvel ezelőtt voltunk.

"Európa a terhek csökkentése és a gazdasági növekedés élénkítése irányába halad, mi az elszegényedés, a megszorítások és továbbra is a gazdasági recesszió irányába haladunk. Ezt tudják a szocialisták, ezt tették az elmúlt hat évben is, csak ennyit várhatunk tőlük, ez azonban nem vezet ki minket a válságból" - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×