eur:
392.63
usd:
365.72
bux:
66794.59
2024. április 26. péntek Ervin

Elhízást okozhat, ha gyorsan eszünk

Az étel gyors felfalása jelentősen növeli az elhízás kockázatát - derül ki egy japán kutatásból.

Az Oszakai Egyetem kutatói háromezer ember étkezési szokásait vizsgálták meg, és arra keresték a választ, hogy van-e összefüggés az étkezés sebessége, a telítettség érzése és a túlsúlyosság között.

A megkérdezettek csaknem fele vallotta be, hogy hajlamos a mohóságra. A kutatásból kiderült, hogy a gyorsan étkező férfiaknak 84 százalékkal nagyobb az esélyük az elhízásra, mint a nem falánk társaiknak.

A British Medical Journal szaklapban megjelent tanulmány szerzői szerint azok, akik mohón falják fel az ételt, gyakran addig esznek, amíg telítve érzik magukat - nekik a kutatók szerint háromszor nagyobb az esélyük az elhízásra.

A Nottinghami Egyetem professzora a kutatásra reagálva elmondta: a mohóság zavart okozhat a szervezet jelzőrendszerében, amely jelzi az agynak, ha már eleget ettünk és tele vagyunk.

Ian McDonald szerint a "gyorsevés" magatartása már gyermekkorban kialakul, de kezelhető. Úgy véli, hogy a jó öreg tanács, miszerint minden falatot húszszor rágjunk meg, még ma is alkalmazható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×