eur:
392.76
usd:
366.18
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Élve temették el őket, mert megválasztották volna leendő férjüket

Élve temettek el öt nőt Pakisztánban, a bűnük az volt, hogy maguk szerették volna megválasztani, kihez mennek feleségül. Az ország törvényhozásában akadtak, akik nem ítélték el a gyilkosokat.

Három tizenéves pakisztáni lányt, és a segítségükre siető két idősebb nőt vertek és lőttek meg, majd dobtak egy árokba és temettek el még élve az ország Bucsisztán tartományában - állítják emberi jogi szervezetek és több szemtanú. A fiatalok becsületbeli gyilkosság áldozatai lettek: azért kellett meghalniuk, mert maguk szerették volna megválasztani jövendőbelijüket.

A 16 és 18 év közötti lányokat a hírek szerint az umrani törzs hat tagja rabolta el állítólag a helyi kormányzat autóit használva, a gyilkosságokat pedig a régió miniszterének testvére, a törzs egyik vezetője felügyelte.

A törvényhozásban Balucsisztánt képviselő politikus, Israr Ullah Zehri szerint nincs abban semmi, hogy a renitenskedő lányokkal és asszonyokkal végeztek a törzs férfi tagjai. "Ezek évszázados hagyományok, én pedig továbbra is megvédem őket" - fogalmazott, majd megjegyezte: csak azoknak van félnivalójuk, akik erkölcstelenül élnek.

Zehri szerint nem érdemes nagy hűhót csapni a történtek körül; akadnak támogatói, akik szerint ez a mélyen konzervatív Balucsisztán belügye, mások ugyanakkor azzal érveltek a parlamentben, hogy ezek "barbár" tettek, és párbeszédet sürgettek.

"Elképedtem" - mondta Nilofar Bakhtiar, az előző kormányban a nőügyi miniszteri posztot betöltő politikus, aki akkor kezdeményezte, hogy a becsületbeli gyilkosságok elkövetőire szabjanak ki méltó büntetést. "Úgy érzem, visszajutottunk oda, ahonnan elindultunk. Nagyon szomorú ez számomra" - fűzte hozzá.

Címlapról ajánljuk
Videó a Hamász túszairól: valóság vagy propaganda?

Videó a Hamász túszairól: valóság vagy propaganda?

A Hamász által elrabolt izraeliek körülbelül fele már meghalt Gázában. Ezt állította egy izraeli-amerikai túsz, akinek videóját szerdán tette közzé a Hamász. A felvételt propagandának minősítették – mivel azt Izraelnek a Rafah gázai város ellen készülő támadása előtt adták ki.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Piacot veszít Kínában az Apple

Piacot veszít Kínában az Apple

Az Apple piaci részesedése csökken Kínában, ahol az erős hazai verseny, különösen a Huawei és az Honor előretörése, valamint az androidos készülékek innovációi - mint az AI és az összecsukható telefonok - növelik a kínai fogyasztók érdeklődését. Ezt Apple promóciói nem képesek ellensúlyozni - írta meg a Markwtwatch.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×