eur:
393.16
usd:
367.89
bux:
66057.11
2024. április 24. szerda György

Kétmilliárd dollárt adhat a MOL az INA-ért

A Mol beadta kérelmét az illetékes horvát hatóságnak az iránt, hogy nyilvánosságra hozhassa vételi ajánlatát a horvát INA olajtársaság nem állami részére. Sarkadi-Szabó Kornél, a Cashline elemzője elmondta: a 30 százalékos részesedésre felajánlott összeg akár a kétmilliárd dollárt is elérheti.

A MOL most jelentette be hivatalosan, hogy igényt tart a horvát olajvállalat, az INA közkézhányadára, azaz a nem állami tulajdonban levő részvényeire, habár augusztus 14-én jár csak le a határidő - emlékeztetett Sarkadi-Szabó Kornél, a Cashline elemzője az InfoRádióban. Hozzátette, a horvát felügyelet már vizsgálja a magyar cég ajánlatát, erre tizennégy napja van.

Persze, mint felhívta rá a figyelmet, van lehetőség ellenajánlatra: korábbi forrásokaz OMV-t, illetve orosz vevőket emlegettek. Ennek az esélye egyébként nem nagy az elemző szerint.

Sarkadi-Szabó Kornél kifejtette, az ajánlattétel 30 százaléknyi részvény megvételéről szól. Ez a mostani árfolyamon körülbelül 1,8 milliárd dollárba kerül. A MOL azonban valószínűleg prémiumot fog kínálni a papírokért, így a kínált összeg elérheti a kétmilliárd dollárt is, de ez még mindig megéri - fűzte hozzá a Cashline munkatársa.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Nem fizet osztalékot az MBH Jelzálogbank

Nem fizet osztalékot az MBH Jelzálogbank

Szerdán megtartotta éves rendes közgyűlését, amelyen a részvényesek elfogadták a társaság 2023. évre vonatkozó pénzügyi eredményeit, amelyekről itt számoltunk be. A társaság közgyűlése megszavazta, hogy az MBH Bank kockázatkezelési vezérigazgató-helyettese, Bakonyi András bekerüljön az MBH Jelzálogbank felügyelőbizottságának tagjai közé, valamint döntött a teljes adózott eredmény eredménytartalékba helyezéséről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×