eur:
393.3
usd:
367.95
bux:
66092.82
2024. április 24. szerda György
Two young women working and used computer, working concept.r
Nyitókép: Watchara Piriyaputtanapun/Getty Images

Egyesület alakult a versenyképes és sikeres Magyarország segítésére

Hármas felelőssége van a frissen alakult Mind Mate Inspirációs Egyesületnek – mondta az InfoRádióban Alföldi István, a szervezet alelnöke.

A jövőtudatos, versenyképes és sikeres Magyarországot szeretné segíteni a napokban megalakult Mind Mate Inspiráció Egyesület. A szervezetet 11 sikeres üzleti, fenntarthatósági, szervezetfejlesztési és digitális szakember alapította.

"Több éve foglalkoznunk azokkal a kérdésekkel, amelyben a nagyon gyorsan változó világunkban feltétlenül szükségük van az embereknek segítségre, együttműködésre, együttgondolkodásra. A leghatékonyabban ezt egyesületi formában tudjuk megtenni, mert így módunk és lehetőségünk van arra, hogy a partnereink felhasználják azt a tudást és azt az elszántságot, ami a szervezetünkben van" – mondta az egyesület éltre hívásáról Alföldi István, a Mind Mate Inspirációs Egyesület alelnöke, a Neumann János Számítógéptudományi Társaság volt ügyvezető igazgatója.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy korunkban minden olyan gyorsan változik, hogy segítséget kell nyújtani az embereknek, civileknek és döntéshozóknak, de a fejlesztőknek is az eredményre vezető út megtalálásához. Példaként ehhez a fenntarthatóságot, a digitalizációt, a mesterséges intelligenciát említette, ezeken a területeken az egyesület felelősen tud tájékoztatni, edukálni. Erre igény lehet a kormányzati fejlesztéseknél, de akár a magánemberek vagy a kkv-k szintjén is.

"Hármas felelősségünk van, amelyben egyesületünk saját képességeihez lehetőségei szerint feltétlenül hasznossá tudja tenni magát: a felhasználói felelősség, a fejlesztői felelősség és a döntéshozói felelősség" – mondta Alföldi István, és kiemelte, ennek a kezdeményezésnek azért van kiemelten fontos szerepe, mert az európai digitalizáltsági érettséget vizsgáló DESI-rangsorban Magyarország a 22. helyen van.

"Rettenetesen rossz helyen vagyunk, ezen mindenképpen változtatni kell, amilyen gyorsan csak lehet. Nagyon-nagyon sürgős, mert itt tényleg igaz az, hogy kimaradt az, aki lemarad" – mondta Alföldi István.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Egyre nagyobb figyelmet kap az unióban a zöld átállás megvalósítása, amihez különböző támogatási keretösszegek állnak rendelkezésre. A legnagyobb prioritás most ezen a téren az EU-ban a tiszta energia kérdése. Az ebbe történő befektetés segít megvalósítani a célokat. Az Európai Bizottság több fronton küzd a zöld átállás megvalósulásáért, ehhez 93 milliárd euró áll rendelkezésre, amivel ez most a legnagyobb ilyen projekt a világon - hangzott el a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján, ahol Petri Bernadett, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közvetlen uniós források felhasználásának koordinációjáért felelős miniszteri biztos, a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) ügyvezető igazgatója többek között az EU-s pályázati lehetőségekről beszélt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×