eur:
393.76
usd:
368.39
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
A budapesti Nagykőrösi úton telepített Véda közúti intelligens kamerának nevezett új fix traffipaxok 2016. április 4-én. Az új kamerák, amelyek április 5-én reggeltől fognak működni, sebességmérés mellett - a többi között - forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére, dokumentálására is alkalmasak. A rendszer 160 mobil sebességmérőt, valamint az ország egész területén 365 fixtelepítésű komplex közlekedésellenőrző pontot (KKEP) foglal magában, 134 útszakaszon.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Karácsony Gergely nem vár tovább traffipaxügyben

A rendőrség négy új sebességmérőt helyez ki Budapesten – írta Karácsony Gergely főpolgármester a Budapesti Rendőr-főkapitányság bejelentésére hivatkozva.

Ahogy arról elsőként beszámoltunk, négy állandó traffipaxot állítanak üzembe Budapesten. Csütörtök reggel erről posztolt a főpolgármester, hivatalosan is bejelentve ezt.

Karácsony Gergely hozzátette, csak az elmúlt hat hét alatt tíz halálos áldozattal járó karambol volt Budapesten, ezért is van szükség a traffipaxokra. "Ezzel persze nem ér véget a főváros és a BRFK közös munkája, további kamerák kihelyezését látjuk szükségesnek" – jegyezte meg.

A főpolgármester a bejegyzéshez fűzött hozzászólásában osztotta meg az Infostart cikkét, amelyből kiderül, hogy két fix sebességmérő készüléket terveznek a repülőtérre vezető gyorsforgalmi útra, egyet-egyet pedig a Weiss Manfréd útra, illetve a 6-os számú főútra.

Balogh Ádám, a BRFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője az InfoRádiónak adott interjúban jelentette be: a balesetek megelőzésére tett fellépés első lépéseként a BRFK négy traffibox kihelyezését kezdeményezte. Ezt a főpolgármester támogatta, és a Budapest Közút Zrt. közreműködésével valósítják meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×