eur:
393.71
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kamilla cornwalli hercegnő, Károly walesi herceg, brit trónörökös felesége, Károly herceg, II. Erzsébet brit uralkodó, Katalin cambridge-i hercegnő, Vilmos cambridge-i herceg, a brit trónörökös elsőszülött fiának felesége, Vilmos herceg, valamint a három gyermekük, Lajos herceg, Sarolta hercegnő és György herceg (b-j) megtekinti a királynő trónra lépésének 70. évfordulója alkalmából tartott  hagyományos zászlós díszszemlét (Trooping the Colour) a londoni uralkodói rezidencia, a Buckingham-palota erkélyén 2022. június 2-án. A platinajubileum alkalmából június 2-5. között utcabálokkal és látványos parádékkal köszöntik a 96 éves királynőt, aki édesapja, VI. György király halálának napján, 1952. február 6-án lépett az Egyesült Királyság trónjára.
Nyitókép: MTI/AP/Pool/PA/Aaron Chown

Elköltözik Vilmos herceg és Katalin hercegné

Közelebb akarnak élni a Windsorba visszavonuló II. Erzsébethez.

Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegné úgy döntött, hogy elköltöznek a gyerekekkel együtt a jelenlegi otthonukból. Eddig Cambridge hercege és hercegnéje Kensingtonban élt, most azonban a pár úgy döntött, hogy a windsori birtokon található Adelaide Cottage nevű birtokot választja. A pár a 96 esztendős II. Erzsébet királynő közelében szeretne élni, ami a családnak új környezetet, a királyi csemetéknek pedig új iskolát jelent – írja a hirado.hu.

II. Erzsébet pár hónapja hagyta el a londoni Buckingham-palotát és a jövőben Windsorból látja el királynői kötelezettségeit. A családhoz közelálló források szerint az idős királynő egészségi állapotára való tekintettel határozott úgy Vilmos és családja, hogy a közelébe költöznek, hogy bármikor segíthessenek, ha szükséges.

A gyerekek is új környezetbe kerülnek, így izgalmas időszak vár a 8 éves György hercegre, a 7 éves Sarolta hercegnőre és a 4 éves Lajos hercegre is.

A költözéssel a teljes család közelebb kerül egymáshoz. Katalin szülei, Mike és Carole is csak néhány kilométerre lesznek a hercegi pár leendő otthonától.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×