eur:
393.15
usd:
367.07
bux:
66927.2
2024. április 26. péntek Ervin
Jair Bolsonaro brazil elnök szájmaszkban távozik az Alvorada elnöki rezidenciáról Brazíliavárosban 2020. május 26-án. A 65 éves Bolsonaro 2020. július 7-én bejelentette, hogy pozitív lett a koronavírustesztje.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Joedson Alves

Kórházba szállították Jair Bolsonaro brazil elnököt

Gyomor-, és hasi fájdalmakkal vitték egy Sao Pauló-i klinikára, kiderült, bélelzáródása van. A betegágyán készült fotót posztolt.

Gyomor-, és hasi fájdalmakkal egy Sao Pauló-i kórházba szállították kivizsgálásra Jair Bolsonaro brazil elnököt – jelentette be közleményében a brazil kormány.

A Vila Nova Star kórház, ahová az államfőt szállították, közölte, hogy Bolsonarónak bélelzáródása van, az állapota stabil.

Az államfő a Twitteren tett közzé fotót magáról a kórházi ágyon fekve. Azt írta, hogy esetleges műtét miatt további kivizsgálásokra van szükség.

Az idén márciusban 67. évét betöltő politikus számos sebészeti beavatkozáson esett át, amióta 2018-ban az elnökválasztási kampányban egy kampánygyűlésen megkéselték. Akkor António Luíz Macedo sebész műtötte, akinek a munkatársai most a Sao Pauló-i kezelését felügyelik. A Globo nevű brazil televízió értesülései szerint Macedo a Bahama-szigeteken tölti a szabadságát, és várja a következő járatot, amellyel Sao Paulóba repülhet.

Az elnök júliusban már került kórházba bélelzáródással, akkor négy napot töltött a kórházban, műtétre nem volt szükség.

2018 szeptemberében Bolsonaro – akkor még elnökjelöltként – az ország délkeleti részén található Juiz de Fora városban egy kampányrendezvényen vett részt. Ott egy férfi késsel támadt rá Bolsonaro súlyos hasi sérüléseket szenvedett, sürgősségi beavatkozást kellett rajta végrehajtani. A sérülések miatt a sebészek mesterségesen létrehozott bélkivezetést (sztómát) alakítottak ki, amelyet 2019. január 28-án távolították el a hasfalából.

A jobboldali politikus ismét indulni kíván a 2022 októberében esedékes elnökválasztáson.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×