eur:
393.36
usd:
367.62
bux:
66249.92
2024. április 25. csütörtök Márk
A tokiói olimpián aranyérmet szerzett Lőrincz Tamás birkózót (elöl, b4) és az ezüstérmet szerzett Lőrincz Viktor birkózót (elöl, b3) köszöntik a Liszt Ferenc-repülőtéren 2021. augusztus 5-én. Lőrincz Tamás a kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájában lett olimpiai bajnok, Lőrincz Viktor a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos kategóriájában lett ezüstérmes.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Lőrincz Tamás: óriási szerepe van a fivéremnek a tokiói aranyban

Ma már megnyert ezüstéremnek tekinti a Londonban elért olimpiai második helyet – mondta az InfoRádiónak a tokiói ötkarikás magyar bajnok birkózó. Lőrincz Tamás hozzátette, hogy 2016-ban, a riói nyári játékok után nagyon csalódott volt, és nem hitte, hogy ilyen jól sikerülhet a súlycsoportváltás.

Lőrincz Tamás az InfoRádiónak elmondta, visszatekintve az elmúlt évekre, pontosabban a riói olimpiára, fivérének óriási szerepe volt abban, hogy Tokióban a dobogó legfelső fokán állhatott.

Mint fogalmazott, a 2016-os nyári játékokat követően nagyon hitevesztetté vált, hiszen ami ott Lőrincz Viktorral történt, azt talán nehezebben élte meg, mint maga az elszenvedője. Ismeretes, a riói olimpián Lőrincz Viktor vitatható bírói döntések között veszítette el a bronzmeccsét, és végül az ötödik helyen végzett. Az ifjabb Lőrincz testvér ezt követően hamar felállt a padlóról, hiszen a következő évben felnőtt Európa-bajnok lett, ami hatalmas erőt adott Lőrincz Tamásnak ahhoz, hogy megpróbálja, hogy mire is képes két súlycsoporttal feljebb.

Az ötkarikás bajnok birkózó azt is elárulta, korábban sokszor megfordult a fejében a londoni ezüstérem, Tokió előtt azonban már nem gondolt rá. Mint mondta, sokszor újrabirkózta azt a döntőt, azzal együtt, hogy később inkább már megnyert éremnek tekintette, hiszen a koreai ellenfelét nagyon jónak érezte. „Én is nagyon jó voltam, de ő egy kicsivel jobb, és ő lett az olimpiai bajnok teljesen jogosan.” Vagyis lezárta magában azt a tornát, és csak előre tekintett.

Lőrincz Tamás úgy érzi, Londonhoz képest Tokióban érettebb, rutinosabb, úgymond letisztultabb lett. Végezetül hozzátette: ha az öccsének támaszra lesz szüksége, hogy nekifusson a párizsi ötkarikás játékoknak, hogy neki is meglegyen az aranyérem, akkor természetesen mellette fog állni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×