eur:
393.57
usd:
368.05
bux:
66492.93
2024. április 25. csütörtök Márk
New York, 2012. február 13.2011. július 13-i felvétel a Moodys amerikai hitelminősítő New York-i székházán látható emblémáról. A Moodys 2012. február 14-én kilenc EU-tagállam, köztük nyolc euróövezeti tagország adósosztályzatát, illetve besorolásainak kilátását lerontotta. (MTI/EPA/Andrew Gombert)
Nyitókép: MTI/EPA/Andrew Gombert

A magyar bankrendszerről is nyilatkozott a Moody's

Több európai bankrendszer kilátását negatívra módosította csütörtökön a Moody's Investors Service, azzal a várakozásával indokolva a döntést, hogy koronavírus-járvány kedvezőtlen hatást gyakorol e bankrendszerek működési környezetére.

A nemzetközi hitelminősítő Londonban bejelentett intézkedése a magyar, a norvég, a finn, a portugál és a szlovák bankrendszert érinti.

A Moody's várakozása szerint

a koronavírus-járvány miatt az európai gazdaságok teljesítménye kumulatív bázison számolva valószínűleg visszaesik az idei év első felében.

Jóllehet a költségvetési és a monetáris ösztönző lépések hatására 2020 második felében és 2021-ben várhatóan a hosszú távú folyamatokból levezethető ütemnél gyorsabb lesz a kilábalás Európában, valószínűtlen azonban, hogy a második negyedévben kieső kibocsátási értéket be lehet hozni - áll a hitelminősítő elemzésében.

A Moody's szerint ebben a környezetben növekedésnek indul az érintett bankrendszerek problémás kinnlevőség-állománya, a növekvő tartalékolás pedig csökkenti a jövedelmezőséget.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×