eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Nyitókép: Pixabay

Többségbe kerültek az e-közigazgatást használó magyarok

Az 53 százalékos arány meghaladja az uniós átlagot. Egy KSH-jelentés szerint ráadásul harmadával többet is posztolunk az EU-átlagnál.

Népszerű itthon az e-közigazgatás: a magyarok 53 százaléka lép kapcsolatba elektronikus úton közhivatalokkal ügyeinek intézése során, ez a szám meghaladja az uniós átlagot, ami 52 százalék, a V4-ek között pedig vezető pozíciót jelent - írta a Világgazdaság pénteken.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) digitális társadalomról és gazdaságról szóló, a 2018-as évet összegző kiadványát ismertetve a lap kiemelte: az e-közigazgatás legfejlettebb szolgáltatási szintjét, a kitöltött űrlapok elküldését a visegrádi országok lakosságának átlagosan negyede vette igénybe, ami 8 százalékponttal alacsonyabb az EU átlagánál. A rangsort Magyarország vezette, utána Csehország, Lengyelország és Szlovákia következett.

Az adatok szerint a V4 országcsoporton belül a magyarok használják legintenzívebben a közösségi hálózatokat, és egyharmaddal többet posztolnak, mint az uniós átlag.

Egészségüggyel kapcsolatos információk megszerzésére a hazai felhasználók 74 százaléka vette igénybe az internetet, míg az EU átlaga 60 százalék. Ugyancsak sokan - 29 százalék - éltek azzal a lehetőséggel, hogy a világhálón keresztül foglaljanak időpontot egészségügyi szolgáltatókhoz, ez az adat is jelentősen, 9 százalékponttal meghaladja az uniós átlagot - írta a Világgazdaság.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×