eur:
393.76
usd:
367.93
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay.com

Kakaó-előadásokkal rukkol ki a New York-i Metropolitan

Vasárnap délutánonként a hétfő esti koncerteket váltanák ki.

A New York-i Metropolitan Opera a következő évadban bevezeti a vasárnap délutáni előadásokat: összesen 16 matinét tartanak a hétfő esti előadások helyett - jelentette be Peter Gelb, az operaház igazgatója arra hivatkozva, hogy a hétvégi előadások iránt sokkal nagyobb az érdeklődés.

A Met szombat délutáni előadásaira 20 százalékkal több jegyet vált a közönség, mint estére. A vasárnapi előadásokra pedig máris több jegy kel el, mint a hét három-négy más napjára

- mondta Gelb.

Az igazgató arról is beszámolt, hogy a hétvégén befejeződött idei szezonban kissé nőttek a jegyeladások. Míg 2015-16-ban 66 százalék, az utóbbi két szezonban 67 százalék, az idei évadban pedig már 69 százalék volt az elért jegybevétel. A nyolchónapos évadban az összes eladott jegyek aránya - beleértve a csökkentett árú jegyeket is - stabilan 75 százalék maradt.

"Számomra ez biztató újság. Óvatos optimizmusra ad okot. Ha teljesen még nem is fordult meg a trend, legalább jó irányba haladunk"

- értékelte az évadot Gelb.

A most véget ért szezonban már Yannick Nezet-Seguin volt a Met zeneigazgatója. Ő vette át a visszavonult zeneigazgató James Levine helyét, akit 2018 márciusában elbocsátottak az operaházból, mert egy belső vizsgálat megállapította, hogy több alkalommal szexuális zaklatást követett el. Levine tagadta a vádakat, és szerződésszegésért, valamint rágalmazásért beperelte az operát.

Gelb az opera mögött álló szezonnal kapcsolatban felidézte, hogy Robert Lepage Wagner Ring-ciklusából rendezett két egyhetes előadása telt házzal ment. Bár a rendezés számos vitát váltott ki, Lepage produkciója nagyobb siker lett, mint a Met korábbi, 2012-es Ring-ciklusa. A mostani feldolgozásban Christine Goerke, Michael Volle és Tomasz Konieczny vezette a szereposztást.

Az igazgató úgy vélte, 5-6 éven belül ismét műsorra tűzik majd a Ringet,

bár azt még nem döntötték el, hogy Lepage előadását újítják-e majd fel vagy új produkció készül.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×