eur:
392.65
usd:
365.88
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Pénteken kezdődik az érettségi időszak – a nap hírei

Budapesten tárgyalt az olasz miniszterelnök-helyettes. Kritikus kérdésnek nevezte az energiaellátás biztonságát a külgazdasági és külügyminiszter. Jóváhagyta az európai parlamenti választás szavazólapjainak mintáit a Nemzeti Választási Bizottság.

Az erős nemzetállamok, a keresztény értékeken alapuló európai kultúra, és a határvédelem fontosságát hangsúlyozta Orbán Viktor magyar miniszterelnök és az olasz miniszterelnök-helyettes. Matteo Salvini kiemelte: heteken belül bemutatja a jövő Európájának tervét, egy olyan modellt, amely nemcsak a bevándorlásról szól, hanem például az adórendszerről is.

Május 13-án munkalátogatáson fogadja a magyar miniszterelnököt az amerikai elnök. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Origónak elmondta: a tárgyalás napirendjén az energiabiztonság, a védelmi együttműködés, a kétoldalú kapcsolatok és a regionális biztonsági kérdések szerepelnek.

Magyarország szívesen diverzifikálná energiaforrásait, de ennek még nincsenek meg a feltételei - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben. Szijjártó Péter az Egyesült Államok és az Európai Unió energiakonferenciáján kritikus kérdésnek nevezte az energiaellátás biztonságát Közép-Európában főleg azért, mert nem megnyugtatóan haladnak a diverzifikációt segítő beruházások.

Személyre szóló levélben kínálják fel a bankok a változó kamatozású hitellel rendelkező ügyfeleknek, hogy váltsanak fix kamatozású hitelre. Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára elmondta,: első körben július közepéig 15.300 ember kap tájékoztatást.

Jóváhagyta az európai parlamenti választás szavazólapjainak mintáit a Nemzeti Választási Bizottság. A szavazólapon egy sorban szerepel a kilenc lista, sorrendben az MSZP-Párbeszéd, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, a Jobbik, a Fidesz-KDNP, a Momentum, a Demokratikus Koalíció, a Mi Hazánk Mozgalom, a Magyar Munkáspárt, és az LMP listája.

Bűncselekmény hiányában megszüntette a 4-es metró ügyében indított eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda. Erről az ORFK kommunikációs osztálya tájékoztatta a Pesti Srácok.hu-t. Korábban az Európai Csalás Elleni Hivatal megállapította, hűtlen kezelés, csalás, vesztegetés, köz- és magánokirat hamisítás is történhetett, az okozott kár mintegy 167 milliárd forint.

Hárommilliárd forintból épít új gumibitumen-üzemet Zalaegerszegen a Mol. Varga Mihály pénzügyminiszter a beruházás alapkő letételén hangsúlyozta: meg kell őrizni a magyar gazdaság válságállóságát, amelynek egyik biztosítéka maga a Mol, illetve a vállalat beruházása, amelyhez 750 millió forintot biztosított a kormány.

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival kezdődik pénteken a 2018/2019-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka. A vizsgákat május 3-a és június 28-a között a középiskolák és a kormányhivatalok szervezik

Országos kampány indul a nemzeti parkok fejlesztéseinek bemutatására. Az európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár az InfoRádióban elmondta: az események 6 nemzeti park igazgatóságának rendezvényeihez csatlakoznak.

Újabb ingyenes utazási pályázatot hirdetett az Európai Bizottság az Európai Unió területén élő 18 éveseknek. 20 ezer fiatal juthat ingyenes utazási igazolványhoz, hogy augusztus 1-e és január 31-e között felfedezhesse Európát, elsősorban vasúton.

Címlapról ajánljuk
Videó a Hamász túszairól: valóság vagy propaganda?

Videó a Hamász túszairól: valóság vagy propaganda?

A Hamász által elrabolt izraeliek körülbelül fele már meghalt Gázában. Ezt állította egy izraeli-amerikai túsz, akinek videóját szerdán tette közzé a Hamász. A felvételt propagandának minősítették – mivel azt Izraelnek a Rafah gázai város ellen készülő támadása előtt adták ki.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Megcsapták az amerikai tőzsdéket, de már oldódik a hangulat

Megcsapták az amerikai tőzsdéket, de már oldódik a hangulat

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×