eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Rendőrök és mentők az Utrecht belvárosában elkövetett lövöldözés helyszínén 2019. március 18-án. A rendőrség szerint a lövöldözésben többen megsebesültek.
Nyitókép: MTI/EPA/ANP/Robin Van Lonkhuijsen

A külügy is figyelmeztet az utrechti támadás után

Az eddigi információik szerint nincs magyar állampolgár az utrechti lövöldözés áldozatai és a sérültjei között - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) hétfőn az MTI-vel.

A KKM a leghatározottabban elítéli a hollandiai támadást - írták.

Felhívták a Hollandiában tartózkodók vagy oda igyekvők figyelmét, hogy az Utrechtben elkövetett fegyveres támadást követően Hollandiában megemelték a biztonsági készültséget;

a nagyvárosokban, repülőtereken és pályaudvarokon fokozott rendőri jelenlétre és ellenőrzésekre lehet számítani.

Utrecht tartomány terrorfenyegetettségét a holland hatóságok hétfő 18 óráig a legmagasabb (5-ös) szintre emelték, az ország többi részén a 4-es besorolás változatlan.

A KKM kéri a magyar állampolgárokat, hogy kövessék fokozott figyelemmel és maximálisan tartsák be a helyi hatóságok és rendvédelmi szervek utasításait.

Három halottja és kilenc sebesültje van a hétfői utrecthi lövöldözésnek, amely egy villamoson zajlott. Jan van Zanen polgármester szerint az a legvalószínűbb, hogy a szökésben lévő gyanúsított, egy 37 éves török születésű férfi terrorista indíttatásból követte el tettét.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×