eur:
393.68
usd:
365.03
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Szárnyal a német gazdaság

Ugyan a német gazdaság magabiztosan halad előre, mégis szokatlan érdeklődés előzte meg a hat, független gazdaságkutató intézet csütörtökön közzétett 2007-es előrejelzését. Noha a derülátó adatok senkit nem értek váratlanul, mégis általános megelégedést váltott ki a tanulmány azon megállapítása, hogy a konjunktúra üteme idén legalább 2,4 százalékos lesz, és ebből a kutatók messzemenő következtetéseket olvasnak ki.

A hat legtekintélyesebb gazdaságkutató-intézet tanulmánya egybehangzóan úgy véli, hogy alacsony szinten marad az újabb kölcsönök felvétele, ami a gazdasági élet szárnyalásával függ össze.

Mint a kutatóközpontok előrejelzése megállapítja, a gazdaság fejlődésének üteme idén legalább 2,4 százalékos lesz, a tavalyi 1,7 százalékkal szemben.

A konjunktúra lendülete együtt jár az adóbevételek ütemes növekedésével is, ami kihat a beruházásokra, közvetve pedig új állásokat teremt, mindez pedig kapcsolatban áll a munkanélküliség még lendületesebb csökkentésével.

A gazdaságkutatók tanulmánya szerint a munkanélküliek száma jövőre erősen, 3,5 millió alá csökken, amit a nagykoalíció hivatalba lépésekor az egyik legfontosabb feladatként jelölt meg.

A jelentés elkészítésekor abból indultak ki, hogy az energiaellátás szempontjából alapvető kőolaj hordónkénti ára jövőre is 65 dollár körül alakul, és a világgazdaságot semmilyen csapás nem éri.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×