eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Genova, 2018. augusztus 14.Az A10-es autópálya leszakadt hídjának egy része Genova közelében 2018. augusztus 14-én. A balesetnek több tucat halottja van. (MTI/EPALuca Zennaro)
Nyitókép: (MTI/EPALuca Zennaro

Durva képek: leszakadt egy híd Olaszországban

A tűzoltók szerint 20 jármű érintett a balesetben, szemtanúk 8-9 autót láttak a Morandi viadukton, amikor a katasztrófa történt, a friss hírek 11 halottról szólnak, és félő, hogy vannak még a romok alatt.

Megdöbbentőek a Twitterre felkerült videók. A tudósítások szerint legkevesebb 8 autó zuhant le, amikor a vidaukt mintegy 80 méteres darabja leszakadt és az 50 méteres mélységbe omlott.

Az AFP francia hírügynökség jelentése szerint az A10-es autópálya egyik hídjáról van szó.

Az A10 a francia határon fekvő Ventimiglával köti össze Genovát. A Sky TG24 olasz hírtelevízió azt jelentette, hogy a Morandi híd 200 méteres, ipari övezet fölött átívelő szakasza omlott le.

Az olasz tűzoltóság által közreadott képen a mentőalakulatok dolgoznak a baleset helyszínén Genova közelében, miután leszakadt az A10-es autópálya egyik hídjának egy része. A balesetnek több tucat halottja van. (MTI/EPA/Olasz tűzoltóság)
Az olasz tűzoltóság által közreadott képen a mentőalakulatok dolgoznak a baleset helyszínén Genova közelében, miután leszakadt az A10-es autópálya egyik hídjának egy része. A balesetnek több tucat halottja van. (MTI/EPA/Olasz tűzoltóság)

Az olasz rendőrség a Twitteren azt közölte, hogy hirtelen heves vihar támadt mielőtt az építmény összedőlt.

Az olasz közlekedési miniszter első nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy valószínűleg hatalmas tragédia történt. Egy szemtanú a Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy nyolc vagy kilenc járművet látott a hídon, amikor az apokaliptikus baleset történt.

Kétszáz tűzoltó vonult ki a mentéshez. Félő, hogy gázvezetékek is megsérültek a leomló hídtól. Egyes hírek szerint két embert sikerült élve kimenteni a törmelék alól. Az autópályahíd a francia határ közelében van, üdülőhelyekhez is vezet.

A forgalom élénk volt a balesetkor, mivel szerdán munkaszüneti ünnepnap lesz Olaszországban.

A Morandi hidat 1967-ben avatták fel. 90 méter magas és 1 kilométer hosszú. Két pillér közti legnagyobb távolsága 200 méter. A hatóságok első feltételezése szerint szerkezeti gyengeség okozhatta a tragédiát.

Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×