eur:
392.84
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

A világ leghülyébb április 1-jei tréfái

Április 1-je a tréfák napja világszerte. A museumofhoax.com összegyűjtött néhányat a legrosszabbul elsült viccek közül. (Bár elképzelhető az is, hogy maga a lista is csak egy bolondok napi tréfa.)

Amnesztia

Romániában az Opinia című lap 2000. április 1-jén azt közölte, hogy szabadon engedik a Baia Mare börtön foglyait.

A hírnek hatvan ember bedőlt, közülük sokan hosszú utat tettek meg a fegyintézethez, hogy magukhoz ölelhessék "rég nem látott" rokonaikat.

Az emberek azonban hiába várakoztak a börtönkapu előtt, a rabokat nem engedték el. A lap később elnézést kért a tréfáért.

Szívszorító határidő

A londoni városháza munkatársai 2000-ben arról értesítették az éppen vakációzó Glenn Howlettet, hogy a fontos jelentést, amelyen dolgozik, két héttel korábban kell leadnia. A férfi visszatért a nyaralásból, és lázas munkába kezdett.

Az új határidő szorításától azonban olyan stressz alá került, hogy szívzavarai támadtak, majd összeomlott, és nem tudta folytatni a munkát. Felépülése után arra a megállapításra jutott, hogy nem éri meg az egészségét kockáztatni, ezért előrehozott nyugdíjazását kérte.

Ekkor valaki megmondta neki, hogy az új határidő mindössze egy tréfa volt. Glenn Howlett pert indított, a városházán pedig betiltották a "tréfákat".

A halott kutya

Paul Goobie egy elpusztult kutya tetemét kötötte munkatársa autójának lökhárítójához. Kevin Meloy nem vette észre a kutyát, és elindult.

Az autó után vonszolt kutya látványa elborzasztotta az úton közlekedőket, ezért sokan próbálták megállítani a férfit.

Súlyosbította a helyzetet, hogy Kevin Meloy süket volt, így nem hallotta az autódudák hangját. Mérföldeken át vezetett, mire valakinek sikerült felkeltenie a figyelmét, és megállítania. Hamis akasztás

Randy Wood úgy döntött, hogy egy kicsit megtréfálja volt feleségét. Felhívta a nőt, és arra kérte, jöjjön át hozzá, mert valamit mutatni szeretne neki. Amikor a volt feleség megérkezett, férjét a kertben felakasztva találta.

A nő azonnal a 911-et hívta, így nemsokára tűzoltók, mentők és rendőrök érkeztek a helyszínre. Amikor a férfit le akarták vágni a kötélről, akkor vették észre, hogy még él, sőt, semmi baja nincs, hiszen csak megrendezte öngyilkosságát.

A férfit a hatóságok figyelmeztették: akár ezer dolláros büntetést és egy éves szabadságvesztést is kaphat a tréfáért.

Rablás tréfából

Sitra Walker egy colombusi ruhaboltban dolgozott. A nő még csak két hete állt munkába, amikor 2003. április 1-jén felhívta főnökét, és közölte vele: fegyveres rablás folyik az üzletben.

A riasztott vezető azonnal a rendőröket tárcsázta. Néhány perc múlva Sitra Walker ismét felhívta főnökét, és azt kiáltotta: "április tréfa!"

De ez már késő volt, ugyanis hamarosan megérkeztek a helyszínre a riasztott járőr kocsik. A nőt ezután pánikkeltéssel vádolták meg, munkahelyéről pedig elbocsátották.

Jön a Varsói Szerződés

1996. április 1-jén az orosz Itar-Tasz hírügynökség azt jelentette, hogy az orosz parlament a Varsói Szerződés felújításáról vitázik. A hamis jelentést cseh és bolgár ügynökségek is átvették, a hír így széleskörű pánikot váltott ki.

Néhány óra múlva az orosz hírügynökség közölte, csak viccelt, és elnézést kért az álhírért.

"Vicces" halálhír

Egy bostoni rádióállomás DJ-i azzal szórakoztatták magukat 1998-ban, hogy bemondták: a város polgármestere autóbalesetben életét vesztette.

Mivel a városháza nem tudott azonnal kapcsolatot teremteni Tom Meninóval, ezért a hír valótlansága sem derülhetett ki egy ideig.

A polgármester halálhírét sokan elhitték, köztük a politikus több rokona is. Az érintett rádiósokat fizetés nélküli szabadságra küldték.
"Átszakadt a gát!"

Egy oregoni rádió, a KSJJ 1999-ben azt adta hírül, hogy átszakadt az Ochoco gátja, és komoly árhullám fenyeget.

A hírt az tette igazán rémisztővé, hogy egy évvel korábban valóban kilépett medréből a folyó, és több száz ingatlanban keletkezett kár.

A háztulajdonosok közül sokan a hír hallatán azonnal készülődni kezdtek a menekülésre.

Nukleáris támadás

2003. április 1-jén az amerikaiak által vezetett koalíció már Irakban harcolt. Az ázsiai ország moszkvai nagykövete sajtótájékoztatót tartott. Sokan úgy gondolták, hogy az iraki kapitulációt jelenti be.

A diplomata egy papírról, amelyre azt mondta, hogy a Reuters egyik gyorshíre, a következő szöveget olvasta fel: Az amerikaiak véletlenül nukleáris rakétát lőttek ki a brit csapatokra, heten meghaltak".

A bejelentés után az újságírókkal zsúfolt terem hirtelen elcsendesült a sokktól. Ekkor a nagykövet azt kiáltotta: "áprilisi tréfa".

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×